Makovec s povidly a pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenMilovníky máku potěší koláč z litého těsta, plný povidel, pomerančové chuti a křupavé drobenky. Připravit jej není nijak složité, za hodinku tento koláč provoní vaši…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milovníky máku potěší koláč z litého těsta, plný povidel, pomerančové chuti a křupavé drobenky. Připravit jej není nijak složité, za hodinku tento koláč provoní vaši…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…
Vafle poslouží nejen jako skvělá sladká snídaně, připravit je můžete kdykoliv během dne, když vás zrovna honí mlsná. Vafle příjemně vonící po vanilce můžete ozdobit…
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a…
Slovo fondant pochází z francouzského fondre, tedy „rozpouštět se“. A přesně to tento dokonalý čokoládový dezert udělá ve vašich ústech. Jeho příprava je překvapivě…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Lahodný, krásně vypadající koláč s nejoblíbenějším ovocem. Jahody jsou dostupné po celý rok, ale dobře zde můžete použít ovoce i kompotované nebo mražené. A s máslovým…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Lahodný, krásně vypadající koláč s nejoblíbenějším ovocem. Jahody jsou dostupné po celý rok, ale dobře zde můžete použít ovoce i kompotované nebo mražené. A s máslovým…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou…
Mini pizzy skvěle poslouží jako drobné občerstvení pro návštěvu nebo jako svačina do práce. Drobné pizzy, obložené zajímavou kombinací pečené hrušky a sýru s modrou…
Šunková kometa z listového těsta ozdobí vánoční stůl. Potěší nejen vzhledem, ale i výbornou chutí. Listové těsto je plněné bešamelem ochuceným šunkou a smetanou. Šunkou…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Tyto kakaové tlapky se od těch tradičních odlišují použitím celozrnné mouky. Ta jim dodá na výživnosti, přičemž chuť zachová, ba i vylepší. O chuť a vůni se postará také…
Žampiony jsou skvělou surovinou, ze které připravíme mnoho lahodných pokrmů. Snadnou úpravou je také orestování na másle, se šalotkou a česnekem. Zajímavou chuť jim pak…
Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou…
Lahodný dort inspirovaný slavným cheesecake připravíme ze skořicových a máslových sušenek. Jako náplň zvolíme tvaroh ochucený rumem a kávou. Po upečení cheesecake…
Čokoládový dort s polotekutým středem si zrovna říká o pořádný kopec šlehačky při servírování. Milovníci čokolády vás ale budou vynášet do nebes, až jim předložíte k…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
Müsli je oblíbenou součástí snídaňových rituálů. Křupavé zapékané müsli si můžete snadno připravit i doma. Ovesné vločky s ořechy stačí promíchat s kořením, medem a po…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…