Mouka hladká pšeničná - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Čokoládové cookies s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve vyšleháme máslo s cukrem. Šleháme tak 10 minut do nadýchanějšího krému, avšak cukr tam bude cítit. To je v pořádku.Dále přidáme do směsi vajíčka. Vše smíchám,…
Měkké perníčky bez proležení
Recept ještě nebyl hodnocenK vánočním svátkům neodmyslitelně patří měkké perníčky vonící po medu, krásně nazdobené bílkovou polevou. Jejich příprava může být příjemnou zábavou pro vaše děti, které…
Špaldová tvarohová štola
Recept ještě nebyl hodnocenŠpaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Chléb slunečnice
Recept ještě nebyl hodnocenAk použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Bramborová pizza - pizza di patate
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Jihotyrolská sladká specialita z farem
Recept ještě nebyl hodnocenNahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Česnekový pšenično-žitný chléb s cuketou z formy
Recept ještě nebyl hodnocenChléb velmi výrazně voní po česneku a díky cuketě a sádlu vydrží déle vláčný. Určitě bude chutnat s různými méně výraznými pomazánkami, jako například se sýrovou nebo…
Slunečnicové housky
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Kváskový chlebík
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu…
Krevety - garnely v tempuře
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem
Recept ještě nebyl hodnocenV pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Pšenično-žitný chléb s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na kvások dobre premiešame, zakryjeme utierkou a necháme 10-12 hod kvasiť. Orechy na suchej panvici opražíme, kým nezačnú voňať, necháme vychladnúť a…