Domácí pšeničné tortilly
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Příprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní…
Karlovarské rohlíky jsou stálicí na našem trhu. Dnes se snažíme za pomoci svých vzpomínek si vybavit chuť toho, co jsme mívali rádi. A tak do těchto karlovarských…
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří měkké perníčky vonící po medu, krásně nazdobené bílkovou polevou. Jejich příprava může být příjemnou zábavou pro vaše děti, které…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a…
Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které…
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Pečieme na programe Celozrnný.
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
Nejdříve vyšleháme máslo s cukrem. Šleháme tak 10 minut do nadýchanějšího krému, avšak cukr tam bude cítit. To je v pořádku.Dále přidáme do směsi vajíčka. Vše smíchám,…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Do kastrůlku vložíme máslo, přilijeme mléko a lehce zahřejeme, máslo necháme rozpustit. Do misky nasypeme mouku, semínka, sůl a uprostřed uděláme důlek. Do důlku…
Mouky spolu prosijeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na…
Lískové oříšky nasekejte nahrubo a opražte na pánvi. Poté je společně s ovesnými vločkami dobře rozmixujte v mixéru a pak smíchejte s moukou a solí.V misce vyšlehejte…
Ve větší míse smícháme sypké ingredience: kukuřičnou mouku, hladkou pšeničnou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Pak přidáme vejce, mléko nebo jogurt/kefír, rozpuštěné…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Holka u plotny radí: Cuketové šneky se slaninou a sýrem jsou rychlým a skvělým pohoštěním pro nečekané návštěvy
Grilování levou zadní: Jak na dokonalý hermelín? Jde to i bez alobalu!
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Slavný cukrář radí, jak na perfektní dortový korpus. Tenhle recept se vždycky povede