Cuketové zelňáky

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 2 hodiny 15 ks Dietní recepty , DIA, Redukční 9 názorů

Suroviny

2 středně velké cukety
1/2 plechovky kysaného zelí
3 lžíce pš. hladké mouky
2 lžíce žitné mouky
2 lžíce strouhanky
1 sáček instantního droždí
lžička cukru
2 vejce
1 sáček prdopeč
6 stroužků česneku
sůl
kmín
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit.

  2. Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme „vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.

  3. Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám.

  4. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme.

  5. Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti.

  6. Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách. Odkládáme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk.

Poznámka

Těsto bylo kompaktní, placky se při smažení netrhaly a dobře šly obracet. Množství mouky na jednu porci není tak velké, takže v rámci denního režimu stanoveného lékařem je to jídlo vhodné i pro diabetiky. Pro mizivé množství tuku bych ho považoval i za vhodné pro redukci nadváhy.

http://clupmi.blog.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketové zelňáky

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Oskeruska: Opět? Já jsem to zaregistroval až teď na tvé upozornění. Zavolám adminovi. Díiky za komentář.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Opět jsou u tohoto receptu suroviny úplne k jinemu receptu...myslím, že se to stalo po změně stránek :no::-((

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Katastrophe: Děkuji za upozornění, vejce dopíšu. :-K
    Prášek do pečiva je chemické kypřidlo, zdálo se mi, že při smažení byly placky takové nadýchané, podobně jako lívance, ale po vychladnutí se stejně splaskly, takže bych příště prdopeč klidně vynechal.:-?

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    To zkusím. Recept se mi dost líbí a zelí u nás frčí. :yes:

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Budu se držet radši svého těsta na "cukeťáky" (tady mi přišlo málo té mouky, ale to může být i tím, na co jsem zvyklá), ale s tím zelím je to dobrý nápad :) Má to výraznější chuť :) Takže děkuji za inspiraci, budu ho sem tam pro změnu přidávat :yes:
    Bylo by dobré dopsat vejce a jejich počet do surovin a naopak by bylo dobré napsat, kam s tím prdopečem a jestli je vůbec potřeba :-)

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Vypadá to báječně,musím to vyzkoušet:-)):yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

  • elinka elinka(neregistrovaná)

  • rebeka rebeka

    to je zajímavé s tím zelím:-p;-) může to být dobré:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketové placky se zelím zelňáky recept na zelňáky recept placky z cukety a zelí cuketovo zelne placky placky z cuketyse zelím recepty s cuketou zelňáky recept placky z cukety se zelim cuketové placky se zelí cuketová placka se zelím cuketove placky ze zelim cuketove zeli video zelnáky video recepty recepty zelnáky cuketovozekne llacky cukeťáky s kysaným zelím zelňáky recepty cuketové placky se se zelím top recepty cuketove zeli

Zapomněl/a jsem heslo