Housky z černého piva

Slané pečivo Doba přípravy: 1,5 hod 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 1,5 hod 2 názory

Suroviny 4-5 porcí

Suroviny:
220-250 ml černého piva
3 lžíce olivového oleje
150 g grahamové jemné mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
150 g pšeničné hladké mouky
50 g pšeničných otrub
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
na čerstvé droždí 1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
semínka na posypání
vejce na pomašlování

Postup přípravy receptu

  1. Vše zaděláme, buď ručně v míse, nebo v domácí pekárně a necháme vykynout. Následně tvoříme libovolné tvary.

  2. Znovu necháme na plechu kynout asi 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme hrubou solí a semínky dle vlastního výběru. Z uvedeného množství jsem vytvarovala 14 kusů houstiček, každá o váze 60 g.

  3. Pečeme zpočátku ve vyhřáté troubě na 200°C a po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a dopečeme. Celkový čas pečení je asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Já všechna těsta zadělávám v domácí pekárně, usnadní to ruční zadělávání a následně to v ní i vykyne.

Komentáře k receptu Housky z černého piva