Zase tvarohová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenV míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného…
Zbylé brambory od oběda rozšťoucháme a přidáme vejce, trochu mléka a hrubou mouku tak, aby vzniklo hustší tešto. Z něj děláme bochánky, které naplníme uzeninou. Obalíme…
Do mísy dáme rohlík nakrájený na kostičky, přidáme mouku, žloutky, sůl, prášek do pečiva, mléko, důkladně vše promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně…
Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto,…
1.V míse smícháme olej,vejce,cukr a vanilkový cukr 2.Postupně přidáváme mouku a mléko a do mouky přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva 3.Přidáme jablka a potom kakao …
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny, nejdříve máslo z cukrem, pak přidat žloutky. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme…
V uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program CELOZRNNÝ. Já mám pekárnu Eta Delicca, kde sem nastavila velkou velikost. Kdo má pekárnu, kde je na výběr ze tří…
Smícháme sypké suroviny, pak přidáváme tekuté. Vše se smíchá dohromady, nalejeme na plech s vyšším okrajem. Nakonec posypeme zdobením.....Plech si vymažeme a vysypeme…
Veškeré suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané větší koláčové formy (nebo plechu). Náplň, kterou vytvoříme spojením všech ingrediencí…
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou…
Jablka oloupeme,nastrouháme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme k jablkům necháme chvíli stát aby rohlíky nasákly.Dále vmícháme zbytek ingrediencí.Vykrajujeme noky…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Vytvoříme těsto, které…
Mouku smícháme s kakaem, skořicí, práškem po pečiva a odložíme. Cukr s vejci ušleháme do hustější světlé pěny. Pak při nejnižších otáčkách šlehače přilijeme olej a pak…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej a mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Budeme mít připravené dva…
Nejlépe den předem vařené brambory jemně nastrouháme nebo pomeleme, přidáme mouku, trošku soli, vejce a vypracujeme bramborové těsto. Můžeme použít i hotové bramborové…
Na sádle orestujeme cibuli dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Pak přidáme…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…
Tento moučník připravíme velmi snadno. Všechny suroviny spolu s nastrouhanými jablky smícháme. Těsto ochutíme rumem a kakaem, navíc můžeme přidat i rozinky, ořechy nebo…
Sladká vůně linoucí se vaším domovem, co přiláká nejeden mlsný jazýček ke stolu. Takhle vábí tato nadýchaná medová bábovka, která je uvnitř plná drobných rozinek. Po…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně…
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi: Důležitý je kvalitní párek a díky fazolím bude tradiční přesnídávková polévka ještě vydatnější
Vatikánský chléb štěstí voní skořicí a mandlemi. Podle tradice byste jej ale vždy měli poslat dál, jen tak přináší štěstí
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!