Bramborka (litá na plech)
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice, zalijeme trochou vlažného mléka.Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice, zalijeme trochou vlažného mléka.Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory,…
Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu.…
Bramborovou kaši dáme do mísy, přidáme vejce, rozmícháme a zahustíme moukou. Do jiné nádoby nasypeme strouhanku. Lžící nabíráme bramborovou hmotu a pokládáme do…
Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.Do mísy dáme…
Vlažné mléko rozšleháme s celým vejcem, přidáme cukr, vanilkový cukr, rozehřátý ale vlahý tuk, ořechy a smícháme dohromady. Do této směsi vmícháme mouku smíchanou s…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Cibuli drobně pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky.Na sádle osmahneme cibuli s mrkví a moukou, pak zalijeme 1-1,5 l vody. Přidáme brambory,…
Perkelt: Očištěné maso nakrájíme na 2 cm kousky. Osmahneme cibuli na sádle až zesklovatí, a zaprášíme paprikou. Přidáme maso, papriky a rajče, sůl a promícháme, pak…
V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy…
Ušleháme tuhý sníh,zašleháme cukr a přidáme kokos smíchaný s moukou.Na plech dáme alobal-pomastíme,a pečeme ve středně teplé troubě cca 25-40min(podle zkušeností s…
Mrkev očištíme, nastrouháme najemno. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Nahřáté máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přihodíme žloutky a znovu…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Nemusíte vymýšlet složité moučníky, abyste ohromili návštěvu. I taková klasická bábovka je ozdobou každého stolu. Ta naše vám zároveň provoní byt, protože jsou v ní…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Talíř slepičího vývaru krásně zahřeje a zasytí v pošmourných dnech a pomůže v boji s nachlazením. S pomocí tlakového hrnce netrvá příprava polévky tak dlouho a vy si tak…
Lehký nadýchaný piškot je pokrytý vrstvou skvělého krému z pudinku a zakysané smetany. Uvnitř krému se pak skrývají piškoty máčené v likérem ochucené kávě a dodávají tak…
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu…
Vláčná, načechraná, voňavá, vypadá skvěle a k přípravě nepotřebujeme mnoho přísad. Přesně taková je tato mramorová kráska. Těsto je šlehané, piškotové, ale přesto není…
Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…
Cuketová nádivka s vejci, sýrem a medvědím česnekem přinese jaro do vaší kuchyně. Přípravíte ji snadno a rychle v jednom pekáčku, s minimem špinavého nádobí. Nádivka je…
Vůně bábovky vám připomene nedělení odpoledne u babičky. Každé sousto, tohoto krásně vláčného moučníku z třeného mramorovaného těsta, bude potěšením pro vaše ústa. Před…