Jednoduchá a rychlá bublanina pro remosku
Recept ještě nebyl hodnocenSnadná a jednoduchá ovocná buchta je velmi rychle připravená i upečená v menší remosce. Je-li třeba upéct moučníku plný plech, jen zdvojnásobíte dané množství. Buchta je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadná a jednoduchá ovocná buchta je velmi rychle připravená i upečená v menší remosce. Je-li třeba upéct moučníku plný plech, jen zdvojnásobíte dané množství. Buchta je…
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Brambory jsou velmi oblíbenou a tvárnou surovinou k přípravě různých pokrmů. Nejčastěji jsou to přílohy. S tímto receptem si můžete připravit chutné bramborové krokety s…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Větrníčky jsou oblíbeným svátečním zákuskem, kterým zaručeně potěšíte na rodinné oslavě. Příjemně sladká pochutina s lahodným krémem, vonícím po vanilce, bude potěšením…
V české kuchyni se těší veliké oblibě holandský řízek z mletého masa se strouhaným sýrem, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený. Pokud k obědu zvolíte tento šťavnatý…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Ať už na snídani, k odpolední kávě nebo třeba s sebou na výlet, tento koláč je dokonalý. Vláčnost těsta zajistí zakysaná smetana. Chuť můžete doladit ovocem které máte…
Kynuté knedlíky, plněné čerstvými borůvkami, patří neodmyslitelně k létu. Potřené rozpušteným máslem, posypané moučkovým cukrem, navodí doslova nebe v puse. Místo…
Poctivé knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN jsou plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Švestky jsou obalené tenkou vrstvou těsta…
Zpěnit cibuli, přidat rozdrobené droždí, nechat rozpustit a zezlátnout (míchat) a nechat zchladnout. Po vychladnutí vmíchat vejce, mouku, strouhanku, česnek, koření a…
Do bramborové kaše nastrouháme tvrdý tvaroh, osolíme a zpracujeme s moukou (případně dětskou krupičkou). Vzniklé těsto rozdělíme na kousky a vyválíme placky. Smažíme…
Do bramborové kaše nastrouháme tvrdý tvaroh, osolíme a zpracujeme s moukou (případně dětskou krupičkou). Vzniklé těsto rozdělíme na kousky a vyválíme placky. Smažíme…
Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, aby ztuhly. Neměly by být zcela dovařené. Oloupeme je a nakrájíme nejlépe nožem na hranolky, můžeme použít i hranolkový…
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i strouhankou). Směs necháme…
Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme oba…
Pokud v názvu moučníku uvidíte nadpis "Babiččiny", víte, že se nemůžete splést. Výtvor bude léty odzkoušený a rodinou té dotyčné babičky milovaný. Zkuste také řezy,…
Palačinky jsou snídaňový evergreen. Vyzkoušejte je připravit s tvarohem, skořicí a jablky. Budete příjemně překvapeni, jak chutná kombinace vám pod rukama vznikne.…
Knedlíky se slaninou, provoněné muškátovým oříškem, jsou nadýchanou a lahodnou přílohou k omáčkám i dušenému zelí. Opečená slanina spolu s bylinkami jim dodává…