Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

26. 5. 2018 19:06

Suroviny pro 50

50

Nutriční hodnoty

Energie31 870 kJ / 7 617 kcal
Bílkoviny129,18 g
Tuky264,51 g
Vláknina31,48 g
Cholesterol 874 mg
Sodík 532 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy1 164,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použivám velké 0,5 l hrnky, plechy o velikosti cca 38x31 cm a 32x24 cm.

Suroviny v receptu jdou po sobě tak, jak dělám kroky přípravy koláče. Peču skutečně 1 hodinu a plechy většinou v půlce pečení prohodím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Markulina

30. 5. 2018 09:58

Velikost hrnku jsem raději napsala hned k surovinám, tak doufám, že se na mě nevrhne polovina pisálku, že tam se to přece nepíše!!! Člověk začíná přemýšlet nad každým slůvkem, co zde napíše ... já myslela, že ta stránka je o receptech a ne o matematice, čestině a slovíčkaření :-)) Ale baví mě to, akorát nemám asi tolik času, co ostaní na psaní komentářů a jsem šťastná, že se mi podaří vložit jeden recept za rok 8-( Na chatě mám tolik velikostí hrnků (umíte si představit, že hrnky jsou každý jiný a i ty sklenky od hořčice bych tam našla taky uřcitě) :-O, že pak po upečení koláče jsem ho vzala a raději vše, včetně plechu poměřila... možná jsem to neměla dělat, abych nezavařila tolik mozků :-D

cathleen

30. 5. 2018 07:49

tejaja: není Surovina, ale také tu máme dost receptů, kde je u prvního údaje psáno, o jak velký hrnek jde, tzn. např. "1/2 hrnku (250 ml) mletých ovesných vloček" ;-)
Pravděpodobně z dob, kdy údaj "sklenka" byl jedné jediné velikosti - klasické sklenky od hořčice, která se dnes už snad neprodává (?) a lidé začali tápat nad velikostí sklenek.

tejaja

30. 5. 2018 07:40

Lenunka: Lenže hrnček nie je surovina, takže k surovinám nepatrí. Neviem, kto ako, ale ja zvyknem čítať celý recept, až potom sa rozhodnem, či ho zrealizujem. :-K Neuraz sa, nemyslela som to v zlom. :-K

Lenunka

29. 5. 2018 22:19

kdybych si nepřečetla poznámku, tak bych použila normální hrnek a pak bych se asi divila :-), měl by být uveden už v surovinách objem hrnku, ne až v poznámce
Jana Dorazinová-Remková: O něco méně pak dám tvarohu, cukru, pudinku i mléka....a o co? Normální člověk si ke sporáku nebere kalkulačku...
casino: tak ta míra na frťany nemusí být od věci :-D, pokud by se jednalo o recept, kde se používá alkohol, bylo by možno odměřovat surovinu do hrnce spravedlivě - jednou ty, jednou já :-D:-D:-D

Markulina

29. 5. 2018 21:25

No čekala jsem na reakce aaaa dočkala jsem se ;-) V pohodě, beru to sportovně. Přesně jsem si říkala, že se někdo bude mému mega hrnku nebo 1,5 plechu divit. Ale pekla jsem to na chatě, kde nemám úplně kompletní zařízení kuchyně. A prostě ty hrnkové recepty jsou zjednodušení, když není třeba váha
a taky se to dobře pamatujete. Na chatě mám taky jen malou troubu, takže jeden plech je málo a ten druhý je menší...tak zase beru to co mám po ruce. Ten druhý dělám pro sousedy pro potěšení :-) No a když se mi dílo povede a mám čas, tak ho zde vložím...pro ostatní... těm, co se to nelíbí, ať to nečtou a nepečou. Já se k tomu ráda vrátím a mrknu sem, jak jsem to vlastně dělala posledně. Nebo pak jednou pro moji 3letou holčičku, aby měla podle čeho dělat dobroty, které jí od maminky toooolik chutnají :-))

casino

29. 5. 2018 21:13

Jana Dorazinová-Remková:
Sice mi to přijde jako škrabat se pravou horní za levým uchem:-D ale do jisté míry máte pravdu;-(
No, až sem příště někdo vloží recept a bude odměřovat ve frťanech, panácích či pintách, budete z toho vodvázaná stejně, he:-? :-O ;-(:-p

JanaDorazinova

29. 5. 2018 17:27

casino: Já myslím, že každý si může použít libovolný hrnek. Když bude 250 ml, bude koláč menší, ne? O něco méně pak dám tvarohu, cukru, pudinku i mléka. Jen vejce dám tedy celé, asi bych ho nepůlila. Myslím, že každý i méně zkušený kuchař by si poradit měl .

casino

29. 5. 2018 14:59

:-K
jojaart: A čemu se račte divit?
Paní má doma patrně jako jedinou dutou míru krýgl a bylo jí žinantní to přiznat ;-)
No, aspoň že si doma přelijí pivko do skla a necucají ho přímo ze skla ;-)
Že se ale neobtěžuje s přepočtem na obvyklý 250ml hrnek je sice s podivem, leč uvážíme-li kolik je tu rcp, kdy kuchta si dá práci a ukuchtí cosi pro sebe, manžu a potomka, ale už je jí zatěžko to přepočítat na v současnosti obvyklé množství porcí, pak se není čemu divit, že:-)
***
Markulina:
Výše psané berte jako srandu, prosím:-K
Spíše jsem váš rcp použil (zneužil?) k vyjádření názoru na počet porcí 8-(8-(

jojaart

28. 5. 2018 16:25

Je trochu nezvycajne pouzit ako mierku pol litrove sialky.Este nezvycajnejsie je robit jeden a pol davky.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: třešnovo tvarohový koláč tresnovo tvarohová buchta tvarohový koláč se žmolenkou hrnkový koláč se žmolenkou třešňovo tvarohová buchta na plech tresnovo-tvarohovy koláč s ovocem žmolenkový koláč s tvarohem tvarohový koláč s ovocem hrnkovy švestkovy koláč s tvarohem svestkovy koláč s tvarohem hrnkovy třešňovo tvarohové koláče tvarohova buchta se zmolenkou žmolenka na koláče recept hrnkový koláč s tvarohem hrnkový hruškový koláč na plech hrnkový koláč s tvarohem a švestkami hrnkovy testo no koláč koláč s tvarohem a zmolenkou maďarský tvarohovy koláč s tresnemi hrnkové koláče

Suroviny: švestky, vločky ovesné, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh kostka, pudink, cukr, vejce, mléko,

TopRecepty.cz

Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rx1W