Moravskoslezské šišky s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na jemných nudličkách a vymačkáme z nich vodu. Zbylý škrob, který se usadí na dně misky vrátíme zpět. Přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na jemných nudličkách a vymačkáme z nich vodu. Zbylý škrob, který se usadí na dně misky vrátíme zpět. Přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme…
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý…
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, nahrubo nastrouhaná jablka, rozpuštěný a vychlazený tuk, vejce. Nakonec přimícháme rozinky a kokos. Dortovou…
Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý…
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame striedavo múku s práškom a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme 25 - 30 minút…
V misce rozetřeme máslo, přisypeme mouku, špetku soli, cukr, jemně rozdrobené droždí, přilijeme vlahé mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek a rozmíchali vanilkový…
Vše vyšleháme a řídké těsto nalijeme do vymazaného pekáče, v předehřáté troubě upečeme. Ještě horký trhanec roztrháme vidličkou. Višně i se šťávou dáme vařit, přisladíme…
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí.Osolíme a opepříme, přidáme…
1. Rychlá příprava těsta: Bílky ušleháme elektrickým šlehačem s cukrem do tuha, zašleháme žloutky a vodu (kávu). Lehce vmícháme mouku. Dáme do formy a upečeme.2.…
Obě mouky prosijeme, promícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme mléko, olej a vejce a umícháme těsto.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe…
Nápadité řezy, které využívají jako součást receptu oblíbené sušenky. Ty spolu a pudinkovou sladkou a krémovou vrstvou tvoří vizuální i chuťový efekt a posunují…
Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Studené vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, Solamyl a hrubou mouku či dětskou krupičku v množství podle potřeby. Vypracujeme těsto, musí být spíš…
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Do nejednoho cukroví patří zapracovat pouze žloutek a zbylé bílky se zatím kupí v ledničce, dokud je nepoužijeme na výrobu jiného cukroví, nebo třeba tohoto chlebíčku.…
Kdo si netroufá na ovocné knedlíky, máme tu pro něj jednodušší variantu. Tvarohové nočky připravíme z rohlíků a poté vaříme ve vodě. Při servírování je doplníme sladkými…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy. Rozšleháme 2 žloutky s mlékem a zalijeme touto směsí rohlíky. Promícháme, pokud jsou některé rohlíky ještě suché,…
Do misky nakrájíme rohlík na kostičky, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, půlku prášku do pečiva a zalijeme mlékem. Pak ušleháme bílky a hned je lehce vmícháme do…
Slaninu a pečivo pokrájíme na kostičky. Slaninu dáme smažit na pánvičku a na roškvařené slanině opečeme pečivo. Do mísy dáme mouku, vejce, malinko osolíme (slanina i…
Připravíme linecké těsto, které pak dáme na 20 min.do mrazáku. Poté vyválíme, ne moc tence , a dáme do dortové formy nebo do pekáčku spolu s pečícím papírem.Tvarohy dáme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonale nadýchané langoše jako od stánku!
Pokrm maďarských pastevců šlambuc: Kotlíkový grenadýrmarš ze tří surovin voní slaninou a skvěle zasytí
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici