Tvarohové a makové koláče

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
700 g hladké mouky
100 g cukru
špetka soli
1 lžíce cukru
125 g mádla
3 žloutky
30 g droždí
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
Tvarohová náplň:
1 žloutek
1 bílek na sníh
150 g tvarohu
80 g moučkového cukru
hrozinky
Maková náplň:
100 g máku
125 ml mléka
25 g cukru
1 vanilkový cukr
Drobenka:
50 g hrubé mouky
25 g másla
25 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout.

  2. Mezitím uděláme náplně. Mák provaříme s mlékem, osladíme a necháme vystydnout. Tvaroh smícháme se žloutkem a cukrem a přidáme vyšlehaný sníh.

  3. Po vykynutí těsta uděláme cca 45 g bochánky, které dáme na plech a pod utěrkou necháme chvíli kynout. Do bochánků uděláme pomocí skleničky nebo jiného předmětu “dolíčky”, kam dáme tvarohovou a makovou náplň. Makové koláče ozdobíme drobenkou a tvarohové hrozinkami.

  4. Koláče pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Tvarohové a makové koláče

K receptu nejsou žádné komentáře.