Bramborové knedlíky III
Recept ještě nebyl hodnocenZ přípravy bramborových knedlíků mají mnozí obavu, a tak raději koupí knedlík hotový nebo jej připraví z polotovaru. Ovšem není se čeho bát. Příprava je opravdu snadná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z přípravy bramborových knedlíků mají mnozí obavu, a tak raději koupí knedlík hotový nebo jej připraví z polotovaru. Ovšem není se čeho bát. Příprava je opravdu snadná…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Domácí bramborové noky jsou jednoduchá a univerzální příloha, která se hodí k omáčkám, masu i zeleninovým pokrmům. Ze základních surovin snadno vytvoříte jemné a…
Švestkový koláč s drobenkou z jogurtového těsta vám zaručeně zpříjemní den. Příprava je tak snadná a rychlá, že když si přivstanete, stihnete pro rodinku vykouzlit…
Zbyla vám bramborová kaše? Proměňte ji v nadýchané placky plněné hermelínem a pikantním salámem. Tento jednoduchý recept, který zužitkuje to, co zůstalo po obědě, přitom…
Mrkvová bábovka je vláčná, voňavá a překvapivě lehká. Díky nastrouhané mrkvi zůstává dlouho čerstvá a má příjemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a…
Receptů na bábovku koluje nespočet, a my vám přinášíme další, který můžete vyzkoušet. Její jemné a nadýchané máslové těsto tentokrát doplňují strouhané lískové oříšky.…
Vláčná a kyprá bábovka skvěle doplní každé posezení s kávou. Bábovka z tohoto receptu voní mletými ořechy, tuk v těstě zajistí smetana ke šlehání a o šťavnatost se…
Pokud patříte mezi milovníky čokolády, pak je pro vás tento recepty jako stvořený. Kakaové řezy plné čokolády zpříjemní nejen posezení s přáteli u kávy, ale také celý…
Hledáte způsob, jak zužitkovat zbylé banány? Vyzkoušejte lahodnou banánovou buchtu. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají moučníku vláčnost…
Petrželkové knedlíky s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky tradičních chutí. Svěží petrželka dodá knedlíkům lehkost, zatímco omáčka z čerstvých hub…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovými se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Kdo by odolal bramborovým taštičkám s povidlovou náplní? Jsou posypané opraženou strouhankou a štědře polité rozpuštěným máslem. Připravte si s námi sladký oběd podle…
Halušky jsou slovenskou specialitou a každý kuchař má svůj oblíbený recept. Halušky z bramborového těsta, smíchané se sladkokyselým zelím a uzeným masem, přelijeme na…
Koláč se slanou náplní můžete připravit buď jako vydatný oběd, nebo jako pohoštění pro návštěvu. Smetanová pórková náplň se šunkou v kombinaci s křehkým těstem a…
Oblíbený biskupský chlebíček z třeného těsta ukrývá bohaté těsto s ořechy, kandovaným ovocem a spoustou másla. Už při pečení rozvoní celý dům a přiláká všechny zvědavce.…
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme pevné těsto, zformujeme knedlíky a ty uvaříme v osolené vodě. Na suché pánvi osmahneme špek nebo anglickou, pak cibuli (do voňava…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přišleháme polovinu cukru.Ostatní cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem, vmícháme zlehka do ušlehaného sněhu současně s…
Chcete připravit slavnostní oběd? Nechte se inspirovat naším receptem. Přichystáte podle něj pečenou husu, vonící kmínem a zelí, zahuštěné strouhaným bramborem. Sladkou…
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje restujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a…
Uvařené brambory (ve slupce nejlépe den předem, jinak můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne) prolisujeme, přidáme 1 vejce, hrubou mouku smíchanou s kypřícím…
Oloupané brambory 1,5kg nakrájíme na kostičky cca 1,5x1,5 cm.Dáme do hrnce, zalijeme vodou cca 1 cm nad brambory a osolíme cca 5 káv. lžiček. Uvařené slijem a necháme…
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Pečeme v mírněji vyhřáté troubě (asi na 160 stupňů) cca 45 minut. …
1. Nejlépe včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno. 2.…