Domácí houskový knedlík z pekárny

CamiLis Kuchařka: CamiLis

Doba přípravy: cca 2 hodiny 5 porcí Přílohy 9 názorů

Suroviny

425 g hrubé mouky
300 ml mléka
10 g droždí
10 g soli (cca lžička rovná)
1 žloutek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vložíme do pekárny.

  2. Ze získaného těsta uděláme cca 3 bochánky v podobě knedlíku.

  3. Vezmeme větší nízký hrnec, do kterého dám trochu vody.

  4. Na hrnec potom položím velké síto, na které pokládám bochánky. Vařím je zakryté v páře cca 20 minut.

  5. Hotové knedlíky propíchám špejlí, ať vyjde pára, potřu máslem a je hotovo! :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí houskový knedlík z pekárny

  • Ivan Ivan(neregistrovaný)

    Též léta dělám z hrubé mouky a 2 minuty před koncem hnětení dávám na kostičky usušené housky nebo rohlík a pak nechám v pekárně kynout,pak vyndám a postup je stejný jako v recepru.:yes:

    Odpovědět

  • CamiLis CamiLis(autor receptu)

    Chtěla bych vidět kupovaný houskový knedlík kolik obsahuje housek :)U nás se mu prostě tak říká ;-)

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    Výborný recept, knedle se perfektně povedly, akorát dám méně soli o polovinu, je to na nás hodně slané.
    K debatě o houskách v knedlíku, já si pod houskovým knedlíkem představuju taky tento kynutý, a je mi úplně jedno, že v receptu nejsou housky. Krabí tyčinky taky neobsahují ani "ň" z kraba a jmenuje se to tak!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kami: aha, takže ak budem robiť zemiakový šalát, tak tam zemiaky vôbec byť nemusia, však ? :-D Díky za vysvetlenie, máš pravdu, je to všade inak :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kami: protože název houskový zní o použití housky, také bych se přikláněla k vypuštění slova "houskový", dyk bez toho je to jasné - knedlík z domácí pekárny, a je to.....Podle přidané fotky vypadá dobře.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Knedlík výborný;-):yes:ale z názvu bych vypustila houskový, je to zavádějící, v surovinách prostě houska není;-)Nejde o nic závažného;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    pravdu más tejajko:yes: :-D je to kynutý knedlík, když v něm není houska, ale to mi nevadí a já také dělám knšdlíky z polohrubé;-)

    Odpovědět

  • Kami Kami(neregistrovaný)

    Nevím proč by měla být v houskovém knedlíku houska :P tady v česku základem ale určitě není

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    V názve je síce "houskový", ale v ingredienciách ani v postupe po houskách ani zmienka:-) Tak som urobila podľa receptu. V recepte je múka hrubá, ja robievam z polohrubej, a pri nej aj ostanem, knedlík je mäkší, jemnejší. Aj keď aj tento bol dobrý, každý je asi zvyknutý na svoje.;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: domaci houskovy knedlik kynutý knedlík houskový z pekarny nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík kynutý knedlík z pekárny knedlík z domácí pekárny kynuté houskové knedlíky z pekárny knedlík z pekárny domácí kynuté houskové knedlíky knedlíky z domácí pekárny houskový knedlík bez housky domácí kynutý houskový knedlík domací houskové knedliky kynutý knedlík v domácí pekárně domácí houskové kynuté knedlíky knedlíky recepty z domácí pekárny kynuty knedlik z domaci pekarny knedlíky z pekárny domácí pekárna knedliky knedlík v domácí pekárně houskový knedlík kynutý v pekárně