Bramborová baba

Korona Kuchař: Korona

Doba přípravy: 4 hodiny aj s pečením veľa Bramborová jídla 20 názorů

Suroviny

2,5-3 kg brambory
30 dkg sádla
30 dkg cibule
30 dkg kroupy nebo pohanka
3 vejce
10 dkg hrubé mouky
3 dcl mléka
1 kg úzené maso (plecko krkovička vykoštěné koleno)
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
asi 5 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistené zemiaky jemnejšie postrúhame, cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, dáme do zemiakov, prisypeme umyté krúpy alebo pohánku - netreba dopredu variť, pridáme celé vajcia, mlieko, hrubú múku , ochutíme koreninami a cesnakom, premiešame a dáme do vymasteného kastrola . Mäso pokrájame na väčšie kúsky , dáme do zemiakov tak aby bolo zakryté.

  2. Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 1 hod pri teplote 200°C, potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 2 hod. Na vrchu a na bokoch sa vytvorí kôrka, ktorá je výborná. Dá sa to jesť len tak samé s kyslými uhorkami, alebo pasuje k tomu kyslá kapustová polievka. Výborné to je aj na druhý deň za studena, alebo zohriate .

Poznámka

Príprava trvá s pečením dosť dlho, ale je to strašná dobrota.

Foto nemám, ale pokúsm sa pri najbližšej príležitosti vložiť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 387 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová baba

  • Krysak Krysak

    rajka: Chyba je v receptu, ten kdo ho psal mel dodat, že kroupy se tam dávají vařené. Mamka ze slovenska dělá to samé (jenom vajíčko tam nedává). Takže nechybovala jste, jenopm jste to udělal podle špatně napsaného receptu.

    cathleen: Ale to jste pak nedělala babu, protože ty kroupy se tam musí dát už vařené. Já mám takto v mrazáku "předvařené" kroupy a pak jenom rozmrazím a smíchám a dám do trouby.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rajka: dívám se, že jsem přidávala fotku...recept jsem určitě realizovala podle postupu, v opačném případě bych to napsala do komentáře. Opravdu si už přesně nevzpomenu, jak to bylo, ale jestli jsem měla krupky - jsou drobounké, ty oproti kroupám změknout mohly dobře.:-/

    Odpovědět

  • rajka rajka

    dneska jsem dala péct přesně podle receptu a už po 1,5 hodině pečení je jasné, že kroupy takhle opravdu nezměknou, jsou pořád jak broky - nejspíš to budu moct celé spláchnout; sice mě napadlo, že to není možné, aby se kroupy upekly, ale uvěřila jsem , když to tu píšete... můžu jít vařit znova - a nemám z čeho. Jestli do toho normálně dáváte pohanku, která se vaří 1 minutu, tak to asi jde, ale kroupy se vaří hodinu, jsem opravdu hlupáček že jsem na takovou pitomost nalítla

    Odpovědět

  • Korona Korona(autorka receptu)

    Nikolka, koreniny sú písané v surovinách - ml.čierne korenie, kmín, majoránka, cesnak :-p

    Odpovědět

  • Nikolka Nikolka(neregistrovaná)

    prosím, chci se zeptat jaké koření tam dáváte, děkuji.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes:+:yes:vypadá to hezky...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Ano, dala jsem menší krupky a bylo to opravdu výborné. Uzené jsem nakrájela na špalíčky, které jsem do formy uložila podélně - na řezu pak dělají krásné hranaté "knoflíky":-p
    Voňavé a moc "jedlé":yes::yes: (Doufám, že brzo přidáš nějakou další dobrotu, když se u vás tak často dělají;-) )

    Odpovědět

  • Korona Korona(autorka receptu)

    magdalenka, ja som z Púchova - stredné Slovensko, tu sa robia také dobroty:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Korona, vďaka za nádherný recept! Cat pridala krásne foto, lákavé...:yes:
    Napíšeš, odkiaľ, z ktorých končín recept pochádza, prosím?

    Odpovědět

  • Korona Korona(autorka receptu)

    cathleen, to som rada, že vám chutilo, dávala si krúpy, že? Tam môže ísť aj ryža, ked´ nemám pohanku alebo krúpy. Som rada, že si dala aj foto, lebo neviem kedy ju budem robiť ja.:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    FANTASTICKÁ bašta!:-p:yes:Bodík jsem dala už dřív, přidávám fotku a - myslím, že uhodnete, v čem jsem bábu pekla;-) :-D

    Odpovědět

  • Petraska Petraska

    Tak tohle určitě vyzkouším,vypadá to velice zajímavě a chutně.Dávám bod za inspiraci a skvělý nápad :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-Kděkuju!

    Odpovědět

  • Korona Korona(autorka receptu)

    cathleen, ano mäsko treba pozatláčať do zemiakovej zmesi, aby bolo úplne zakryté.:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-ptaky se mi moc líbí a ráda bych vyzkoušela. To masko je celé schované pod směsí brambor a toho ostatního? Rozumím dobře? Zatím si recept ukládám a dávám i bodík - tahle jídla opravdu milujeme:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bramborová baba zemiaková baba baba recept recept baba bramborova baba recept baba recept na babu bramborova.baba z čeho jsou kroupy slovenské jídlo baba slovenská bába bába z brambor slovenská bramborová baba baba jídlo recept na zemiakovú babu jídlo bába slovenské bramborové jídla baba-recept recepty baba bába bramborová

Zapomněl/a jsem heslo