Cuketový koláč s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenCuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití ve sladké i slané kuchyni. Zkoušeli jste z ní už upéct koláč? Nejlepší je se sezónním ovocem a drobenkou. Díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití ve sladké i slané kuchyni. Zkoušeli jste z ní už upéct koláč? Nejlepší je se sezónním ovocem a drobenkou. Díky…
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Občas potřebujeme rychlý chutný koláč, který bude do hodinky stydnout nakrájený na tácku před nečekanou návštěvou. A tohle je přesně on. Vyberte vámi preferovanou náplň…
Tato jednoduchá buchta s jablky vám nabízí spoustu možností, jak ji ozvláštnit. Můžete vylepšit těsto přidáním rozinek, ořechů i čokolády a po upečení ji lze polít…
Ptáte se, kdo by dával zeleninu do moučníku? No přece my! Díky nastrouhané cuketě je buchta dokonale vláčná, žádná suchá drobivka. K přípravě budete potřebovat jen mísu,…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Muffiny jsou jednoduché na přípravu, ale chutnají skvěle. Výborné kakaové těsto není díky bílkovému sněhu zbytečně hutné. V muffinech ho doplňují kostičky čokolády.…
Máte chuť na lívance, ale nemáte čas na kynutí? Máme pro vás tip, jak si během chvilky připravit lahodnou snídani. Kouzlo je v použití zakysané smetany, díky které jsou…
Čerstvě usmažené koblížky provoní celý byt a vylákají z postele i největší spáče. S přípravou těsta vám může pomoci domácí pekárna a potom už stačí jen naplnit…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Přílohový knedlík, který můžeme jednoduše připravit i když doma zrovna schází vajíčko. Vejce bývá přítomné ve většině receptů. Ale i bez něj je knedlík nadýchaný a…
Drobenkové koláče jsou nepřekonatelné pro svou jednoduchou přípravu a geniální chuť. Ovoce můžete vybrat podle chuti nebo sezónnosti. My jsme zvolili borůvky, které jsou…
Hrnkový makovec, na který nemusíme suroviny složitě připravovat. Stačí vše smíchat v misce, nalít do vymazané formy a upéct. Po upečení můžeme vychladlý makovec polít…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlašské ořechy a čokoládu nastrouháme.Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem.Po částech přidáváme tvaroh,…
Nejprve ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh.Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 1×1 cm a v míse smícháme s 1,5 hrnkem mléka, 1,5 hrnkem mouky, práškem do pečiva, nasekanou…
Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí. Vše připravíte i upečete v jednom…
Vejce ušleháme s oběma cukry, přidáme mléko/podmáslí a olej, dále mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy, vše pořádně promícháme v hladké těsto.Těsto nalijeme na…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…