Langoše nadýchané
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Nejlepší jsou ty moučníky, na které máte doma všechny ingredience a jsou během chvilky hotové. Přesně taková je i tato jablečná bábovka. Hrníčkové těsto, do kterého…
Připravte si ke své odpolední kávě naše řezy plněné šťavnatými jablky, zdobené krémovou zakysanou smetanou, osvěžujícím jogurtem a okořeněné příjemnou špetkou skořice.…
Pokud vám zbyly bílky a nevíte co s nimi, tak je pro vás tento recept jak dělaný. Tyto bílkové řezy provoněné vanilkou jsou časově nenáročné a jednoduché. Odměnou vám…
Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované…
Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát obměnit a rodinu překvapit novou chutí. Snadná, na suroviny nenáročná, přesně…
Doma upečete maxi trdelník díky skvělé vychytávce - obyčejnému dřevěnému válečku na těsto. Pokud máte toto pečivo rádi, neváhejte a zkuste to. Vůně trdelníku se krásně…
Banánová bábovka s jogurtem osladí váš den. Ať už si ji dáte k snídani, svačině či jako dezert k odpolední kávě, vždy sáhnete po dalším kousku. Pro banánové moučníky…
Rychlé a snadné lívance u kterých nemusíte čekat, až vykynou. Připravte si je na snídani, nebo jako zdravou svačinku s ovocem a tvarohem. Stačit vám bude bílý jogurt,…
Tato buchta s cuketou je lahodným a vláčným moučníkem, který překvapí svou jemností a lehkostí. Tento jednoduchý recept spojuje svěžest jogurtu se šťavnatostí…
Pudinkové moučníky patří mezi nejoblíbenější především díky snadné přípravě a lahodné chuti. Moučník je vláčný a na řezu hezky vypadá. Je ho plný plech, takže se hodí i…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…
Pokud máte chuť na pizzu, ale nemáte čas čekat na vykynutí těsta, vyzkoušejte tento slaný koláč z tvarohového těsta. Jako náplň můžete například použít lutenici, salám a…
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem a vodou. Poté přidáme mouku a olej.Nakonec z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do žloutkové směsi. Dáme péct.Suroviny na krém dáme…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Na snídani, na oběd, na svačinu nebo i na večeři. Takhle univerzální jsou palačinky. Zároveň je to jeden z mála pokrmů, který mají oblíbený snad všichni napříč…
Máte rádi klasickou rumovo-kokosovou tyčinku Margot? Vychutnejte si ji i v tomto výborném dezertu. Těsto polité pudinkovou náplní, po upečení potřené zakysanou smetanou,…
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…