Karlovarské knedlíky I
Recept ještě nebyl hodnocenKarlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
Jeden z nejoblíbenějších způsobů jak zpracovat přebytek jablek, je upéct z nich koláč. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout…
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete…
V létě si s chutí dopřejeme čerstvé sezónní ovoce. Připravujeme zdravé smoothie, džusy a ovocné saláty, ale občas zatoužíme po domácí české klasice. Udělejme si radost a…
Chcete si upéct voňavé koláče jako od babičky, ale bez zdlouhavého tvarování? Stačí rozválet těsto na plech, udělat důlky, naplnit tvarohem, ovocem a drobenkou – a pak…
Ne nadarmo se říká, že upéct dokonalou bábovku je malá kuchařská maturita. Tak to pojďte zkusit třeba s tímto receptem. Díky šlehačce je bábovka vláčná a nedrobí se,…
Tento koláč vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí máku, kterou perfektně doplňuje nastrouhaná cuketa, jež přidává těstu neuvěřitelnou vláčnost a svěžest. Cuketa je v…
Lité perníky jsou oblíbené k snídani i jako svačinka na výlet. Rychlá příprava, oblíbená chuť a možnost přidat další ingredience z nich dělá favority v mnoha rodinách.…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek. Vypracujeme těsto, překryjeme…
2 bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme dva žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. …
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Hledáte rychlý a chutný koláč? Vyzkoušejte tento recept z banánů. Banány rozmačkáme, přidáme ostatní ingredience a šup s ním do trouby. Poléváme čokoládovou polevou a…
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem. Zkuste tentokrát jednoduchou tvarohovou bábovku dochutit mletým mákem. Díky vyšlehanému sněhu v těstě bude bábovka vláčná. Konzistenci…
Květák uvaříme v osolené vodě a po vychladnutí rozšťoucháme. Přidáme 2 vejce, trochu mléka, 4 lžíce polohrubé mouky a trochu strouhanky. Na závěr přidáme nakrájenou…
Lívanečky: vše promíchat, nechat v teple kynout cca 20 min a smažit. Já dávam kynout v létě na terasu na sluníčko, jsou za 15 min nakynuté nebo ke kamnům, máme krbová,…
Všechny ingredience (kromě drobenky) smícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky řezem nahoru a posypeme drobenou. Pečeme cca 30…
Všechny ingredience (kromě drobenky) smícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky řezem nahoru a posypeme drobenou. Pečeme cca 30…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně jako od maminky. Znát ji můžete…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Hrníčkové recepty se těší opravdu velké oblibě právě kvůli jednoduchosti a rychlé přípravě. Tyto jemné ořechové řezy, vonící máslem, jsou výborné k víkendové kávičce, i…
Ať už škvaříte sami doma nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve krásně zlatých pagáčů. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se…
Nastrouhame si na nejjemnejsim struhadle brambory, vymackame z nich vodu a pridavame mouku, dokud to testo nebude mene tuhe. Na prkenku ci na stuhadle pridavame do…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…