Kefírová buchta s vejci (hrníčková)
Rychlá a vděčná je hrnková buchta na plech. Nepotřebujete prakticky žádné vážení surovin, pouze odměrný hrníček. Zde ji dochutí jahody, ať již čerstvé, mražené, nebo z kompotu. Je to chutný moučník s minimem práce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 393 kJ / 3 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,42 g |
Tuky | 135,68 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 511 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 513,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. V míse smícháme všechny ingredience až na jahody.
Krok 2: Důkladně promícháme všechny suroviny, aby v těstu nebyly hrudky. Nalijeme na pečicím papírem vyložený pekáč.
Krok 3: Poklademe jahodami, či jiným ovocem.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby na cca 30 minut. Propečení zkusíme vpíchnutím špejle, která musí být suchá.
Krok 5: Po vychladnutí můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová buchta s vejci (hrníčková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B17
Moje poznámka
Kefírová buchta s vejci (hrníčková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B17
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 9 minutami
Kulajda z cukety
Fitulka před 11 minutami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 1 hodinou
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 1 hodinou
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 2 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 2 hodinami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 3 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 3 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 4 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
kefír,
jahody,
máslo
Komentáře (3)