Koláčky z ovesných vloček
Recept ještě nebyl hodnocenVločky, mouku, cukr, máslo a vajíčka dáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme a z těsta tvoříme menší placičky. Do jejich středu dáme lžičku zavařeniny. Pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky, mouku, cukr, máslo a vajíčka dáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme a z těsta tvoříme menší placičky. Do jejich středu dáme lžičku zavařeniny. Pečeme…
Utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr moučka. Dále přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, mouku, šlehačku a sníh z bílků. Pečeme zvolna.…
Mouku společně s pudinkovým práškem prosejeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao a pern. koření. Poté vmícháme mléko, vejce, cukr a olej. Vše…
Slepovaná kolečka krémem jsou jednou z klasik, která by neměla na slavnostním stole chybět. Základní těsto rozdělíme na tři části a doplníme tak, že každá část bude…
Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto". Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme…
Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky).…
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je…
Jednoduché koblížky bez kynutí z pár surovin připravíte podle našeho receptu. Sladká mlsanda za pár korun udělá radost malým i velkým strávníkům. Nezapomeňte je obalit…
Kakaový korpus, nadýchaná tvarohová náplň a čokoládová poleva – to je Míša řez, klasika českých moučníků, kterou milují děti i dospělí. Jednoduchý na přípravu a…
Ochutnejte toto jednoduché vánoční cukroví, které krásně voní po skořici. Tu přidáme nejen do těsta, ale cukroví v ní po upečení i obalíme. Zajímavou chuť cukroví získá…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Všechny přísady smícháme dohromady (případně dochutíme) a vypracujeme pevnější lepkavé těsto. To rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem. Pod papír nastříkáme…
Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Koláče se vzorem zapečeného pudinku jsou velmi oblíbené. Kombinace jemného vláčného korpusu a svěží vrchní vrstvy zakysané smetany je opravdu lahodná. Proto obliba…
Jednoduchý a rychlý moučník s ovocem, který zvládne připravit opravdu každý. Lehká máslová bublanina s meruňkami, vonící citronovou kůrou a vanilkou se skvěle hodí k…
Bábovka je mezi moučníky osvědčená klasika, kterou máme rádi od dětství. Můžeme ji připravit i v podzimní verzi. Dýně dodá bábovce krásnou barvu a vláčnost. Podáváme ji…
Vláčné a voňavé pečivo, podobné naší vánočce, to je německá štola. Štola je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Pro chuť je možné přidat také kousky marcipánu.…
Buchtičky s krémem jsou jedním ze sladkých pokrmů, které podáváme jako hlavní chod. Pokud chcete vyzkoušet netradiční přeliv na kynuté kousíčky buchet, připravte šodó z…
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením na poutích i na koupalištích. Tuto smaženou dobrotu si ale můžete vyrobit i doma. Vyzkoušejte naši oblíbenou mini verzi.…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Postup: Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme…
Celá vejce našleháme s cukrem do pěny a přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já ale používám pečící papír) a…