Obalovaná křidélka z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenOmytá a osušená křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky(ty necháme do vývaru).Mouku smícháme se solí, pepři a česnekem. Křidélka v ochucené mouce obalíme.Vejce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytá a osušená křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky(ty necháme do vývaru).Mouku smícháme se solí, pepři a česnekem. Křidélka v ochucené mouce obalíme.Vejce…
Plech nebo bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.Pak vyšleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu,…
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě…
Donuty jsou americká obdoba českých koblížků. S využitím donut makeru je zvládne opravdu každý a do čtvrthodiny budou na vašem stole. Chutnají skvěle samotné, nebo s…
Jednoduché linecké s pudinkem má výraznou vanilkovou chuť a právě díky přidanému škrobu v podobě pudinku je krásně křehké. Po upečení jej můžete jen pocukrovat nebo…
Klasická vánočka z kynutého těsta s vůní másla a rumu. Vánočku nechte pořádně nakynout, bohatě posypte plátkami mandlí a upečte. Nejlépe chutná s hrnkem teplého kakaa,…
Zajimavá varianta oblíbeného cukroví s přidanými ovesnými vločkami vás překvapí svou lahodnou chutí. Hřebíček, skořice a citronová kůra cukroví krásně ovoní. Pracny je…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Kombinace banánů, tvarohu a čokolády nikdy nezklame. Tento lehký, vrstvený krémový dezert, proložený banány a piškoty namočenými v kávě, na tenkém kakaovém korpusu…
Drobná vajíčka z lineckého těsta budou ozdobou velikonoční tabule, a to obzvlášť, pokud použijete polevu obarvenou potravinářskými barvivy. Přineste domů jaro a…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Šlehačková bábovka je snadný a rychlý moučník, který určitě stojí za to vyzkoušet. Přijde k chuti, když vás honí mlsná nebo jako sladká svačina na výlet. Dokonalé…
Pokud potřebujete spotřebovat velké a přerostlé plody cuket, tento recept je pro vás ideální. Voní po anglické slanině a česneku a na povrchu má vypečenou sýrovou krustu…
Příprava tohoto vláčného a nadýchaného meruňkového koláče je překvapivě snadná a velmi rychlá. Druh ovoce můžeme obměnit podle vlastní chuti nebo nálady, ale voňavá…
Potřebujete se vyhnout vajíčkům a mléku? Nezoufejte. Vyzkoušejte tuto bábovku, která chutná skvěle a je připravená jen z několika surovin. Podle chuti můžete přidat…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Tento rychlý a sytý pokrm z jednoho hrnce je ochucený křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka, jak téměř z ničeho uvařit jídlo,…
Bábovka je nenáročný moučník, který zvládne upéct i úplný začátečník a mnohým z nás připomíná dětství. Pokud chcete svým blízkým vykouzlit úsměv na tváři, upečte tuto…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Biskupský chlebíček je lahodný dezert, který je hlavně ve Spojených státech spjat s vánočními svátky. Vláčné těsto skrývá samé dobroty - kandované ovoce a ořechy.…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Žloutky,máslo a cukry vyšleháme, pak přidáme smetanu, mouku, citrónovou kůru a jen vařečkou nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků (před šleháním malinko bílky osolíme).…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…