Jednoduchý smetanový Lotus dort / řez
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by ke kávě nemiloval lotusové sušenky a pokud si z nich můžete dát celý dort, tak nad dezertem pro dnešní den máte jistě jasno. Smetová náplň, karamelové sušenky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by ke kávě nemiloval lotusové sušenky a pokud si z nich můžete dát celý dort, tak nad dezertem pro dnešní den máte jistě jasno. Smetová náplň, karamelové sušenky a…
Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jasně červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít…
Tuto výbornou banánovou bábovku připravíte během chvilky. Banány stačí rozmačkat, smísit s ostatními surovinami a můžete péct. Bábovka je příjemně vláčná a banány…
Když nastane doba jahod, snažíme si je užít dosyta. Jednoduchý dort s pudinkovou náplní, zdobený jahodami a zalitý jahodovou želatinou, dokáže podle našeho receptu…
Víkendový moučník vždy potěší celou rodinu? Vyzkoušejte jednoduchý a lehký dortík s ovocem a želatinou. Křehký nadýchaný piškot s krémem plným tvarohu a s oblíbeným…
Recept na výborný vláčný koláč, který se vždy povede, a navíc si ho můžete upravit podle svých představ a chutí. Chutné a vláčné těsto můžete potřít tvarohem a posypat…
Recept na výborný vláčný koláč, který se vždy povede, a navíc si ho můžete upravit podle svých představ a chutí. Chutné a vláčné těsto můžete potřít tvarohem a posypat…
Dokonalý způsob, jak využít letní úrodu cuket ve sladké podobě. Dodá těstu vláčnost a jemnost, aniž by výrazně ovlivnila chuť. Výsledek je nadýchaný, šťavnatý a chutnat…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Dort bývá zlatým hřebem všech oslav a vyjímečných setkání. Pokud vždy pečlivě hledáte a vybíráte ten nejlepší recept, zbystřete. Tento dort určitě nezklame a vložený čas…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…
Jednoduchá, ale chuťově výrazná polévka, která spojuje jemnost brambor, křehkost fazolových lusků a svěžest čerstvého kopru. Tahle polévka v sobě nese chuť venkova i…
Pokud zbožňujete retro buchty jako my, jistě si pamatujete na vitacitové řezy. Tento recept je velmi podobný, jen želé nahoře je z pomerančové limonády Fanta. Jemné…
Oblíbený recept pro všechny milovníky hub. Pokud jste z lesa přišli s chudým košíčkem, zkuste hovězí plátky s žampiony. Dušené maso ve vývaru krásně zkřehne, žampiony a…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do…
Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je…
Dobré dvoubarevné těsto, vrstva tvarohu a čerstvé ovoce zasypané křupavou zlatou drobenkou tvoří tento výborný moučník. Ať už zvolíte jahody nebo třešně, jistě si na něm…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…