Grilované kuřecí à la šavarma
Recept ještě nebyl hodnocenŠavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Květák uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na bramboryV kutru-(přítlačný sekací mixér) nasekáme kapustu najemnoObě směsi spojíme…
Mléko smícháme s citronkou nebo octem a necháme pár minut odležet. Mezitím smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s limetkovou kůrou. Pak postupně přiléváme oleje a dále šleháme do pěny. Bílky vyšleháme zvlášť v jiné míse s cukrem a…
Brambory jemně nastrouháme do větší mísy, osolíme, opepříme. Mouku postupně přisypáváme, těsto je zpočátku tuhé, při zpracovávání zřídne. Množství mouky přizpůsobíme…
Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. Dáme stranou. Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Rýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Zelí nakrouháme a spaříme v hrnci vroucí vodou. Necháme 5 minut pod pokličkou a slijeme.Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme z ní na suché pánvi tuk.Přidáme…
Vepřové ocásky omyjeme. Smícháme petrželovou nať, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku i s natí, červené víno, olej, čerstvě promnutou majoránku, pepř, sůl a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou tak, aby vrchní nebyly zcela ponořené. Osolíme, okmínujeme a vaříme cca 20 minut. Scedíme.Mrkev očistíme,…
Suroviny zamícháme v míse, vznikne těsto stejné hustoty, jako například lívancové. Necháme ho 30 minut vykynout. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe…
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, když začne chytat zlatou barvu přidáme papriku a houbové koření. Restujeme, přidáme nakrájené žampiony a párky, česnek, majoránku a…
Všechny uvedené suroviny na těstíčko smícháme do hustší konzistence. Filety potřeme z obou stran těstíčkem.Poklademe na plech s pečícím papírem, potřený olejem. Smažíme…
Do mléka nasypu Hrašku, přidám med, sůl, prášek do pečiva a pomalu sypu hladkou mouku a míchám, až dosáhnu konzistence palačinkového těsta.Sběračkou liji těsto na pánev…
Rajčata pokrájíme na 2cm kousky, salám na kratší nudličky, cibulky na plátky, natě na kousky. Majonéza: do šlehače dáme všechny ingredience mimo oleje, spustíme šlehač…
Suroviny smícháme v míse, mléko přidáváme postupně. Hustota připomíná hutné lívancové těsto, rozhodně není tekuté. Naposled přisypeme kypřící prášky, smíchané s lžičkou…
Opečený kuřecí plátek podáváme s jednoduchou omáčkou připravenou z výpeku a bílého vína. Jako netradiční přílohu zvolíme konfitované brambory a sladkou a lesklou…
Tofu má v kuchyni rozličné využití a připravit jej můžeme na různé způsoby. Ovesná kaše s restovanou mrkví a uzeným tofu je opravdu plná bílkovin, dodá energii a opravdu…
Tato jednoduchá omeleta je výživná a skvěle ladí se sladkou marmeládou. K rozšlehaným vejcím přidáme bílý jogurt, který těstu dodá jemnost, a jen lžičku žitné mouky.…
Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky.…
Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými…
Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými…
Hovězí maso prošpikujeme a zprudka opečeme ze všech stran.Ve výpeku orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu.Do zeleniny přidáme cukr, hořčici a ocet a necháme…