

Krémová polévka z rukoly
Suroviny
- 100 g rukoly
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji zeleninovým vývarem, prošleháme a necháme vařit cca 20 minut.
Po 15 minutách přidáme rukolu a společně dovaříme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a případně dochutíme solí. Podáváme s krutonky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Krémová polévka z rukoly
-
Laan: děkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo
-
Děkuji za recept, je to moc dobré a vůbec ne hořké. Přidala jsem sójovou smetanu. Laan
-
Sára: to mě mrzí, ale rukola je taková, někdo ji vůnec nemusí.
-
Udělala jsem ji podle receptu,ale je hořká.
-
srettka: děkuju a budu ráda, když vyzkoušíš a snad Ti bude chutnat
-
Tyyyjo
tohle mi uniklo
a ja sem do rukolky cela zamilovana
a v lednici se jedna povaluje a svudne me laka
tohle zkusim, to me bere a ta fotka, jooj, to si dam libit
-
magdalenka: díky za vyzkoušení a vylepšení
-
Vyskúšala som takú pididávku - pridala pepř a pretože bolo po ruke biele víno, tak som pridala a trochu smotany na šľahanie. Nebolo to vôbec na škodu! Takže
!
-
luxusní
+
-
Dobrá polévečka
+13
nádherně naservírovaná
-
Maruško, tak tuhle polévku budu muset vyzkoušet. Taky si rukolu pěstuju sama
Hezký recept i foto
-
maris:
ano znám..když miluju tvé fotky..taky není co řešit
no nic..jsou tak inspirativní, že to prostě zkusím..v nejhorším..co
to nebudu jíst
-
rebeka: Rebi - rukola má takovou zvláštní, jakoby kořeněnou chuť, hořkou bych neřekla. Znáš to - když ji miluješ, není co řešit
-
překrásné foto
nevím, proč si myslím, že je rukola nahořklá
asi není, že -
Pajaska: děkuji za tip, vyzkouším v létě, teď bych ten truhlík neměla kam dát
Cathleen - u vás se tak dobře jí, že i ty kachničky ví, co je dobré