Jemný zapékaný chřest
Recept ještě nebyl hodnocenAč se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ač se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové…
Muffiny s přídavkem dýňového pyré jsou vláčné a přímo se nabízejí k zakousnutí. S kousky vlašských ořechů a dozdobené na povrchu jsou ještě zajímavější. Vyzkoušejte je.…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc…
Kombinace chilli, zázvoru a kurkumy je doslova bombou na zimu. Toto trio najdete v lahodné prohřívací a syté polévce z červené čočky, kterou doplní i další zelenina a…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. V těstě, které díky výraznému koření krásně voní, se skrývají sladké brusinky. Nastrouhané hrušky dodávají těstu vláčnost…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Domácí plněné ravioli jsou velmi snadné na přípravu a určitě si polahodíte. Jsou sice bez masa, ale ricotta má vysoký obsah bílkovin a se špenátem a parmezánem se pojí…
Domácí sušenky s kousky čokolády voní po másle, jsou krásně křupavé a zároveň vláčné uvnitř. Ideální ke kávě, na svačinu nebo jen tak na mlsání – zkrátka nadýchané…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
Štedrovečerní polévka z rybího vývaru, která bude chutnat i odpůrcům ryb. Na másle orestovaná zelenina, vývar z kapřích hlav a libová filátka z tresky nebo tilápie…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
Recept na špaldové mazanečky je natolik variabilní, že si můžete vybrat, zda je upečete z celozrnné nebo světlé mouky. Příprava kynutého těsta je časově trochu…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí je lahodné a syté jídlo, které spojuje jemnost bramborového těsta s křupavou brokolicí a voňavým sýrem. Tato jednoduchá, ale…
Tyto dokonalé lasagne jsou skvostem italské kuchyně, který spojuje vrstvy jemných těstovin, lahodného bešamelu a zdravého špenátu. Pokud si chcete dopřát lehčí verzi,…
Vynikající muffiny s karamelizovanými jablky a oříšky jsou upečené raz dva a pochutnají si na nich i ti, kteří nemohou lepek. Krásně vláčné, a díky koření i voňavé…
Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý…
Hledáte rychlý, výživný a přitom lahodný recept na polévku? Tato krémová kombinace květáku, mrkve a cizrny vás zahřeje i zasytí. Je ideální nejen pro vegetariány, ale…
Vše smícháme a nalijeme do vymazané formy (jen do 3/4, nabydou), pečeme v předehřáté troubě asi 17 minut.
1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, jablka a sůl. Za stálého míchání vaříme na středním stupni, dokud cibule nezesklovatí, asi 7 minut. 2. Přidáme…
Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do pánve dáme rozehřát máslo a cibuli s pórkem na něm osmahneme, dokud cibule…