Sójové suky
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete sójové sladkosti? A co sójové suky, které všichni dobře známe z dětství? Pokud je pokryjete čokoládovou polevou a ozdobíte ovocem, vznikne lahodné a jednoduché…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete sójové sladkosti? A co sójové suky, které všichni dobře známe z dětství? Pokud je pokryjete čokoládovou polevou a ozdobíte ovocem, vznikne lahodné a jednoduché…
Nejprve vymažeme změklým tukem bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Vložíme do předehřáté…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok.…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste si upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny upečené každá zvlášť se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem a beránka…
Cukr upálíme na zlatavě hnědý karamel. Opatrně vlijeme smetanu a necháme karamel úplně rozvařit. Přidáme máslo, sůl a nakonec mouku. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec…
Vše zpracovat v těsto, které se rozválí do oválu a přeloží se. Péct při 180°20 minut a od této doby každých 5 minut štolu potírat rozpuštěným máslem. Celková doba…
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce a dáme vařit, trošku podlijeme vodou. Přidáme oba cukry (množství si můžeme upravit podle chuti).Necháme povařit…
Vypracujeme těsto, můžeme nechat chvíli odležet v lednici. Těsto vyválíme (2-3 mm) a vykrajujeme hvězdičky a kytičky. Půlku upečeme rovně na plechu, druhou půlku…
Z prísad na tmavé cesto vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočinúť. Medzitým pripravíme svetlé cesto : vyšľaháme žĺtky s tukom a oboma cukrami do peny. Pridáme múku…
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…
Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. …
Vymažeme a vysypeme si plech. Jablko omyjeme rozpůlíme vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostičky. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do…
Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme…
Z piškotů vyberu 40 kousků, ostatní rozválím na moučku, přidám 18 dkg mouč. cukru, 8 dkg másla, 2 lžíce mléka, rozděláme těsto, pak je rozdělíme na 4 kusy a z každé…
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.Všechny suché ingredience smícháme a…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není…
Vejce s cukry umíchat, pak přidávat postupně máslo, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, citr. kůru a smetanu.Do těsta postupně zapracovat kandované ovoce, mandle, rozinky…
Vyšleháme mokré suroviny. Přidáme je k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.Toto těsto dáme na pečícím papírem vystlanou formu (já použila menší čtvercový pekáček…
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme…
V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil…
Až je kaše teplá, přidat 6 dkg polohrubé mouky, kandované ovoce, oříšky, rozinky, mandle, vše pokrájet na malé kousky. Děláme malé hromádky o průmeru 8 cm. Pečeme na…
Přidáno před 21 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Sladké borůvky: Jak dlouho je skladovat, jak je správně mrazit a co s nimi v kuchyni
Jak chudý učeň ke štěstí přišel: Kde se vzal Sachrův dort, symbol Vídně?
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky