Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Recept ještě nebyl hodnocenV pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil…
Všechny suroviny zpracujeme dohromady, tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě. Necháme v chladu ztuhnout.
Do mísy nasypeme mouku, citrónovou kůřu, muškátový oříšek,skořici, sekané ořechy, nakrájené kandované ovoce a rozinky. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.…
Všechny suroviny smícháme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané, vysypané formy. Pečeme na 175 stupňů asi 30-45 minut, podle výšky a velikosti formy.
Na masle opražíme rozmixovaný mangold spolu s cesnakom ( asi 5 min, aby sa vyparila voda). Osolíme. Necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme. Asi 2 cm pozdĺž dlhšej strany…
Suroviny zpracujeme v těsto.Z těsta vyválíme placku a přeložíme ji na polovinu.Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.
1.) Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Našlehejte změklé máslo se žloutky a oběma cukry. Poté do hmoty zašlehejte tekutý med, citrónovou kůru a perníkové koření. 2.…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Až je kaše teplá, přidat 6 dkg polohrubé mouky, kandované ovoce, oříšky, rozinky, mandle, vše pokrájet na malé kousky. Děláme malé hromádky o průmeru 8 cm. Pečeme na…
Na lineckém těstu prý už není co vylepšovat, ale opak je pravda. Zapracujte do něj trochu sladké smetany a dočkáte se zajímavého efektu: Při pečení podle našeho receptu…
Prosetou mouku necháme na teplém místě zahřát. Do hrnku rozdrobíme kousky droždí, k tomu přidáme část obyčejného cukru a malou část mouky a vlažného mléka. Vše zamícháme…
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech. Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny…
Psyllium odměříme do hrnečku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, bobtnání trvá asi deset minut a výsledkem byl měl být gel…
Nejdříve vyšleháme žloutky, moučkový cukr a máslo do pěny. Pak opatrně přidáváme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do této směsi opatrně vmícháme…
maslo, mlieko, múku a cukor varíme do zhustnutia, pridáme nasekané orechy, kandované ovocie, hrozienka,kokos, všetko zmiešame a pečieme v predhriatej trúbe do rúžova. …
1) Na másle si opražíme vločky, 2) v malém hrnci povaříme smetanu s medem, 3) mandle a ořechy si rozdrtíme na větší kousky, 4) nakonec vše smícháme (vločky, smetanu s…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a za stálého míchání vaříme na mírném plameni hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme na nudličky nakrájené ovoce, rozinky…
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Umícháme kynuté těsto, necháme 1 hodinu kynout, poté rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme na obdélník, každý naplníme kandovaným ovocem a stočíme do ruličky. Potom z…
Zaděláme těsto do kterého přidáme rozinky, kandované ovoce atd. Těsto necháme asi 2 hod kynout. Propracujeme a necháme ještě asi 30 min. kynout. Těsto rozdělíme na 2…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. …
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky
Brownies podle Sylvie z Peče celá země: Použijte kvalitní čokoládu a nekoukejte na kalorie, říká nadaná flétnistka
Panádlová neboli žebrácká polévka: O typickém jídle chudých se psalo už v Rychlých šípech