Katův šleh po mém
Recept ještě nebyl hodnocenKatův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 142 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,50 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Zapékaná jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Příprava zabere minimum práce a času a zužitkujete do nich zbylé kousky uzenin, sýrů a zeleniny. Snadné zapečené…
Nejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Z několika málo surovin a přece tak výborný. Stačí jen nabrat si…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Křupavé topinky jsou bohatě obložené šťavnatou masovou směsí plnou výrazných chutí a aromatických koření. Tento pokrm je ideální pro rychlou večeři nebo jako sytý…
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v…
Letní měsíce přinášejí nejen hojnost cuket, ale i pestrou paletu další zahradní zeleniny. Těsto z nastrouhané cukety a jogurtu bude příjemně vláčné, pizzu pak jen…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Máte rádi pikantní směsi na topinky? Zavařte tuto ďábelskou směs z papriky, rajčat, česneku, feferonky a vepřového bůčku a budete mít pomazánku vhodnou na rychlou večeři…
Pečené kuře na paprice je snadné jídlo z jednoho pekáče. Rýže, maso a barevné papriky se propojí se smetanovou omáčkou a během pečení vznikne šťavnatý a voňavý oběd,…
Domácí lečo můžete využít jako základ pro mnoho skvělých pokrmů. Ať již ho přidáte k různě upravenému masu, nebo doplníte uzeninou, či do této zeleninové směsi jen…
Pokud máte přebytek cuket a paprik, tento recept vám přijde jistě vhod. Díky zavaření vydrží směs celou zimu a využijete ji nejen k masu, ale i třeba na topinky a do…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako…
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na…
Pod slovem špagety se nám vybaví těstoviny s rajčatovou omáčkou, bohatě posypané sýrem? Ale špagety se dají připravit dalšími nápaditými způsoby. Podle receptu je…
Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj…
Nevíte, jak zužitkovat bohatou úrodu ze zahrádky? Uchovejte si chuť čerstvé zeleniny i do zimních měsíců a připravte perfektní cuketovou omáčku s rajčaty a paprikami,…
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Vepřové maso na cikánský způsob, dušené se zeleninou, okořeněné paprikou, chilli a česnekem, je jednoduché a nenáročné na přípravu. Připravte si jako přílohu rýži a…
Křupavá topinka s pikantní směsí skvěle nahradí oběd nebo večeři zejména v létě, kdy na teplé vařené jídlo není moc chuť. Vynechte maso a připravte si směs ze zeleniny,…