Kuře po baskicku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso se těší veliké oblibě, hlavně díky své šťavnatosti. Zajímavě okořeněná kuřecí stehna po baskicku, pečená s rajčaty a olivami, budou vděčným obědem. Pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso se těší veliké oblibě, hlavně díky své šťavnatosti. Zajímavě okořeněná kuřecí stehna po baskicku, pečená s rajčaty a olivami, budou vděčným obědem. Pokud…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Když se vám nechce připravovat klasické těsto, zkuste základ z cukety. Cuketová pizza je svěží a plná zeleniny, díky sýru a koření krásně chutná. Skvělý tip na rychlou a…
Nejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Červená čočka je výborným zdrojem vitamínů, minerálů a bílkovin. Pojďte si z ní připravit třeba chutný salát se zeleninou – bude vynikající jako sytá a výživná svačina,…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…
Klasická mexická rajčatová omáčka pikantní chuti se skvěle hodí k nachos nebo tortille. Připravíme ji z rajčat a paprik, které podusíme a rozmixujeme. K dochucení…
Oblíbeným rychlým letním jídlem jsou těstoviny s tuňákem, plné zeleniny. Těstovinový salát zasytí a je opravdu snadný na přípravu. Zvládnou jej připravit i ti kteří s…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Voňavé vepřové ragú se zeleninou je sázka na jistotu, když toužíte po vydatném a zároveň harmonickém jídle. Šťavnaté kousky masa se pomalu dusí s barevnou směsí zeleniny…
Máte rádi pikantní směsi na topinky? Zavařte tuto ďábelskou směs z papriky, rajčat, česneku, feferonky a vepřového bůčku a budete mít pomazánku vhodnou na rychlou večeři…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
I běžné pohoštění můžeme zajímavě naservírovat. Směsí na vaječnou tlačenku můžeme naplnit jadřinců zbavené papriky. Po ztuhnutí nakrájíme na tenká kolečka a barevný…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto výtečném pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze…
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a zamícháme.Dáme jako první vrstvu do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí.Kotletu nákrájíme na…
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou…
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou…
Nezavařená čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti zeleniny. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny.…
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Podle tohoto receptu připravíte univerzální těsto, které můžete použít jak na sladko, tak na slano. Milovníky piva určitě potěší, že veškerá tekutina je zde nahrazena…
Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne…