Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubky od Denisky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DeniskaBoo

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Golubce, holubky nebo holoubci? Více názvů pod sebou skrývá plněný zelný nebo kapustový list. Dobře vychucená náplň, pevně zavinout a podusit tak akorát na skus v husté omáčce. Nesmí ještě chybět vhodná příloha aby bylo jídlo dokonalé.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 585 kJ /
1 096 kcal
Bílkoviny83,22 g
Tuky75,42 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a uzené maso nakrájíme na kostičky. Dáme vařit zvlášť zelí a zvlášť rýži. Zelí povaříme pouze krátce. Oddělíme potřebný počet listů, můžeme je zbavit tvrdého košťálového středu. Krok 2: Poté připravíme směs do listů tak, že mleté maso, sůl, mletý pepř, cibuli, uzené, rýži, protlak zamícháme dohromady. Krok 3: Připravíme omáčku. Nejprve na oleji osmažíme cibuli. Přidáme česnek a zbytek uzeného, můžeme dokrájet i zbytek zelí na kostičky. Lze přidat i papriku. Přidáme protlak a poté vložíme holubky. Podlijeme vodou a podusíme do měkka. Krok 4: Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Košťálová zelenina - jaké jsou její benefity

Zveřejněno 30. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubky od Denisky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR29E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubky od Denisky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR29E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Golubce mám moc ráda, ať už ze zelí nebo z kapusty. :-*

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, maso uzené, cibule, česnek, paprika, sůl, pepř mletý, rýže, protlak rajčatový, olej

Přidat fotografie receptu