Velikonoční polévka šmigrustovka
Recept ještě nebyl hodnocenKrajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Lákavá varianta pro spotřebování staršího zbývajícího chleba. Chleby zapečené s chutnou směsí bylinek a sýra budou na stole jen chviličku. Rozeberou si je rychle ruce…
Zapečené špecle poslouží jako rychlá večeře z jednoho pekáčku, když se vám nechce zdlouhavě připravovat složitá jídla. Orestované kuřecí maso se žampiony, sušenou šunkou…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Variace na klasické zapékané brambory, obohacené o sladkou kapii a jarní cibulku, které jídlu dodají nejen barvu, ale i skvělý chuťový rozměr. Vše je zapečeno s krémovou…
Pokud nevíte, co uvařit k večeři, zkuste připravit tyto krásně šťavnaté kuřecí závitky. Krom uzené krkovice a vajíčka obsahují aromatický medvědí česnek a budou skvěle…
Smažené řízečky ze zeleniny jsou skvělou alternativou k masovým řízkům. Jsou křupavé na povrchu, uvnitř jemné a plné chuti. Chutné hlavní jídlo s bramborem, nebo samotné…
Skvělý guláš z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny se bude skvěle hodit, pokud potřebujete zužitkovat přebytky zeleniny ze zahrádky nebo zeleninu z předchozího…
Rychlé, šťavnaté a jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, ve kterém upotřebíte celé kuře. Upečené v lahodném výpeku s rajčaty a cuketou, bude chutnat nejlépe s dušenou rýží…
Pikantní letní lečo z cukety, paprik, rajčat a ostré klobásy nebo čabajky. Využijte letní úrodu ze zahrádky a připravte rychlé a snadné jídlo. Lečo chutná skvěle s…
Guláš z masa z vepřového plecka není třeba ani zahušťovat, zvládne to množství cibule a hub. Hustý a sytý pokrm doplňují čtvrtky brambor, které jsou vařeny přímo v…
Pečená kuřecí stehna tvoří voňavé a šťavnaté jídlo s jemně nasládlou chutí karotky, petržele, cukety a fenyklu. Skvěle se doplňují s vařenými brambory a tvoří…
Voňavé buřty nakrájené na plátky, brambory, cibule, trocha hořčice a uzené papriky. Tento rychlý recept z jedné pánve nevyžaduje žádnou zdlouhavou přípravu. Vše se…
I sekaná z kuřecího masa může být neobyčejným kulinářským zážitkem. Je šťavnatá a díky přidané zelenině má spoustu chutí a textur. Příprava není složitá a odvděčí se…
Kuřecí kousky s cuketou na způsob číny potěší především milovníky pikantních chutí. Směs je plná zeleniny a šmrnc jí dodávají nejen chilli papričky, ale i špetka uzené…
Kuřecí balíčky na grilu jsou skvělým způsobem, jak připravit kuřecí stehna plná chuti. Zelenina s bylinkami se vloží přímo pod kůži, čímž se maso krásně provoní a…
Mleté maso se zelím à la holubky je syté a voňavé jídlo inspirované východoevropskou klasikou. Kombinace šťavnatého mletého masa a zelných listů vytváří bohatou chuť,…
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky.Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…
Šťavnaté plátky krkovice plněné kysaným zelím a voňavým špekem se v papiňáku promění v jemné maso s výraznou chutí. Díky tlakovému vaření je oběd rychle hotový, přitom…
Špízy jsou oblíbeným masovým pokrmem, který můžeme grilovat nebo upéct. Přinášíme vám tip na v troubě pečené masové jehly se zeleninou. Střídavě na jehly stačí napíchat…
Sekaná z cukety je rychlý a nenáročný recept, ideální jako lehký oběd nebo rychlá večeře. Kombinace kmínu, česneku, majoránky a papriky připomíná klasickou sekanou z…
Králičí hřbet naporcujeme na dvě menší porce, obě osolíme a posypeme česnekem. Do remosky vytřené olejem nadrobíme bujonovou kostku. Přidáme hřbety, zasypeme paprikami,…
Sójové kostky povaříme 20 minut v osolené vodě. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na plátky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do…