Králíčí polévka s vůní uzeného
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 447 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
já jsem vařila žebírka a jako koření do vývaru dávám: bobkový list, špetku uzené papriky, celý koriandr, celý kmín, celé nové koření a pepř – kuličky a kmín vkládám do vajíčka na čaj. Sůl dle chuti
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2014 20:33
Veronika.Hrozna: Děkuju, přesně tak.
19. 1. 2014 20:18
hanes24: U nás bych spíše marně hledala člena rodiny,který by pohrdl polívčičkou z králíka. Z pečínky dělám knedlíčky a přidám do nich trošku uvařeného masa.
12. 1. 2014 10:13
Děkuji za názory. Králíčí vývar dělám taky běžně. Tady jsem prostě využila zbylého uzeného vývaru, jelikož se mi už do mražáku nevejde, a právě dodaného čerstvého králíčka. Nemyslím si, že by to bylo špatné spojení chutí, neb vás ujišťuju, že první kritici a strávníci v mé rodině by mi to dali dostatečně najevo.
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
12. 1. 2014 07:37
Tato diskuse mě velmi pobavila, myslím si, že komu se recept zalíbil ten to uvaří a komu se to nelíbí, ... U jiných zvířat se předním packám říká plecko, ne? Teda alespoň horní části. Taky se používají lopatky, ale myslím, že je to jedno, každý pochopil co má autorka na mysli, nebo ne?Já osobně bych to nedělal(protože bych se zbavil dvou dobrých polévek na úkor jedné), ale určitě je to dobré pro ty, kteří nemají rádi vůni a chuť králíka( ve spoustě rodin se takový člen najde).
11. 1. 2014 21:39
Ladi, nechci být rýpal, ale i podle mého je to spíše uzený vývar s králičím masem.Králík chuť uzeného vývaru fakt moc neovlivní.
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
11. 1. 2014 20:29
casino: sory, kde je název Uzená polévka?? Ať koukám, jak koukám, nevidím
11. 1. 2014 20:25
11. 1. 2014 20:25
Jana:
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
11. 1. 2014 20:21
spagetka:
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
11. 1. 2014 19:57
casino:No,králičina moc neovlivní uzený vývar,ale naopak jo.Jestli je to králičí polévka,obětuji tam i přední maso a játra,tak ten králík nebude moc cítit,což by byla pro mě škoda.Bude převládat chuť uzeného.
11. 1. 2014 19:34
casino: hele, ty rejpale, , jo bylaa to hlavička s krkem + přední slabounké pacinky, tak jak to mám nazvat?
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
11. 1. 2014 19:33
Polévka z králičího masa se u nás dělala často, neb jsme měli často králičí maso. Teď už ho bohužel draze kupuji. Maminka z žeber, předních pacek a jater dělávala knedlíčky do polévky Vím, že tahle polévka je boží
11. 1. 2014 19:31
spagetka:
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije
11. 1. 2014 19:11
Jana Remkova: jani, asi jsi blbě četla, hlavička a přední packy se dycky používaj na polívku ,
11. 1. 2014 19:06
No, není to špatný nápad hlavě pro ty, co králíka nemusí, ale bylo by jim líto vyhodit karáličí maso na polévku. Já mám králíka ráda, ale polévku z něj jsem ještě nevařila. Určitě by mi ale i tahle verze chutnala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 28 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 55 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: uzeny kralik králičí pacička dobra kralici polevka jak prerazit vuni jater co se dává do králíci polevky králičí maso pach uzená aroma vyyvar ze zajeci hlavy vyuziti hlavy od kralika kralici polevka s houbami a knedlicky uzené packy polévka z hlavičky králíka králičí přední v polévce králičí maso využití polévka karáličí využití vývaru z uzeného masa koreni vune uzeneho polévka z králičího masa vývar z uzeného masa-recepty babicovy dobroty 11.1.2014
Suroviny: maso uzené, králík, sůl, pepř, majoránka, paprika sušená uzená, libeček, zelenina, nudle vlasové
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
17 názorů