Sýrový "trojboj" s jemným odérem, aneb .....

yanull Kuchařka: yanull

Pomazánky 1 názor

Suroviny

1 sýr Limburger
1 sýr Romadur
1 sýr Hermelín pikantní
1 červená cibule
- menší celá, větší půlka
2 stroužky česneku
1-2 lžíce majonézy
1 lžička uzené papriky
1 špetka chilli
nebo krátké stříknutí chilli omáčky
sůl není třeba dávat
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V sekáčku rozsekáme nejprve stroužky česneku, přidáme majonézu a postupně vkládáme sýry, nakrájené na kostičky. Vše rozmixujeme do roztíratelné hmoty.

  2. Tu přendáme do misky, přidáme papriku, chilli a drobně nakrájenou červenou cibuli.
    Vše spolu promícháme. Sůl není třeba, stačí majonéza, která je tu pro spojení a česnek s chilli k dochucení.
    Pokud by někdo nechtěl dát majonézu, šla by nahradit trochou smetany ke šlehání.

  3. Podáváme s opečenou bagetou a nebo mažeme jako pomazánku na chuťovky.

Poznámka

Všechny sýry byly v ledničce a jelikož mám pikantní pomazánky ráda, toto byl momentální nápad. Chutě se vzájemně s ostatními surovinami propojily a česnek všemu dodal říz. Mám ještě loňský, ze Slovácka, ale vůbec není vyšeptalý. Vy si ho dejte podle svých zvyklostí a jeho síly.

Jsou teplé letní večery, pokud si k tomu dáte sklenku dobrého vína či jedno pivko orosené, určitě chutě své drahé polovičky a

doufám, že i svoje, potěšíte :-)

Jelikož mě u tvoření napadaly různé blbiny, tak je sem také s dovolením dopíši:

Nejprve doplním název receptu: Sýrový "trojboj" s jemným odérem, aneb u piva vše "proberem".

Kdo jí cibuli, tam nechodí lékař, kdo jí česnek, tam nechodí nikdo.

Kde je cibule, česnek, chilli a dobrý sýr, tam nevstoupí ani vir.

Myslím, že lidové tvořivosti bylo dosti a pokud si to připravíte, věřím, že si pochutnáte :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrový "trojboj" s jemným odérem, aneb .....

Zapomněl/a jsem heslo