Lilek zapečený rajčaty a mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenLilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu,…
Nejdřív si nakrájíme všechnu zeleninu na menší kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme.Cibuli orestujeme na oleji a krátce opečeme i česnek. Poté přidáme batáty…
Špagetovou dýni přepůlíme, zbavíme semínek a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme doměkka (záleží na velikosti a stáří dýně, trvá to 20-40 minut). Upečenou dýni…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Nejprve připravíme zeleninu. Oškrábané brambory nakrájíme na drobno a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dýni vydlabeme a nasekáme na menší kostičky. Jarní…
Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech řeznou stranou nahoru, zakápneme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180 °. Pečeme půl hodiny, troubu stáhneme na 120° a …
Dáme vařit osolenou vodu, jak začne vařit, vložíme do vody Cannelloni, vaříme 25 minut. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme…
Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na…
Kuřecí prsa očistíme a osolíme z obou stran. Nařízneme z boku kapsu, kterou naplníme nakrájenou mozzarellou. Zabalíme, aby sýr nevytékal. ( Můžeme použít párátka). Maso…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme kurkumu, koriandr, papriku, sůl a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu…
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci…
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek. Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky…
V hrnci zahřejeme vývar a přilijeme passatu. Přivedeme k varu a přidáme červenou čočku. Vaříme cca 20 minut, do změknutí čočky.Polévku rozmixujeme na hladký krém, je-li…
Mleté maso smícháme s vejcem, kořením, solí, pepřem, pokrájenou kýtou a vytvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, které naskládáme vedle sebe do zapékacího pekáčku.Na omáčku…
1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Nejprve připravíme špagety. Cuketu nastrouháme pomocí spiralizéru nebo spirálového kráječe na zeleninu na libovolně široké nudličky. Osolíme, zastříkneme balzamikem a…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Letní jídlo je ideální v případě, že je hotové za pár minut a umí zasytit. Těstoviny a konzervovaná kvalitní ryba jsou zárukou obojího. Omáčka s nádechem středomořské…
Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…