Rajčatové risotto

Maczeta Kuchařka: Maczeta

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

400 g rýže arborio
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
cca 1,5 l vývaru
400 ml rajčatové passaty (já přidala rozmixovaná rajčata z plechovky)
100 g malých rajčat
50 g parmazánu
100 g mozzarelly
čerstvá (popřípadě sušená) bazalka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přídáme rýži, kterou jsme předem neproplachovali a chvíli smažíme.

  2. Do rýže postupně přiléváme vývar a rajčatovou šťávu.

  3. Rajčátka rozpůlíme a přidáme k rýži. Pokračujeme s přiléváním tekutiny dokud rýže není měkká. Trvá to přes 20 minut.

  4. Jakmile je rýže ideální stáhneme ji s plotny, vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem. Na talíři zdobíme mozzarellou a bazalkou.

Poznámka

Parmazán dodá risottu krémovou konzistenci, která také vznikne díky tomu, že rýži neproplachujeme.

Podle Italů má být rýže na skus, já ji mám ráda měkčí.

Recept z časopisu Nejlepší recepty jsem trochu upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rajčatové risotto

Tématické fráze: rajcatove rizoto rajčatové passaty risotto s rajcaty italské rajčatové risotto s bazalkou risotto recept rýže arborio s rajčaty risotto nejlepší recept rajcatové rizeto rajčatové ryzoto rizoto s s rajčaty rajcatove rissotoo rajčatové rissoto recept rajčatové passaty recpt rajčatové passaty recepr rissoto pancettou ryze arborio s rajcaty recept rissoto rajcatove rajčatová omáčka s pancettou a vínem rajcatove rissoto bezmase risotto

Zapomněl/a jsem heslo