Penne alla Norma
Tento tradiční zeleninový sicilský pokrm, pojmenovaný po slavné opeře, si vás získá skvělou chutí, kterou tvoří opečený lilek a rajčatová omáčka, a doplňuje čerstvá bazalka a chilli.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 289 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 42,70 g |
Vláknina | 18,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kostky, prosolíme a necháme okapat. Je-li potřeba, ještě vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
Krok 2: Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm opečeme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a připravený lilek. Vše opečeme.
Krok 3: Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, nasekanou bazalku a passatu, a povaříme. Solíme opatrně, protože jsme již osolili lilky. Opepříme a dochutíme chilli vločkami.
Krok 4: Těstoviny uvaříme dle návodu na al dente. Trochu vody z těstovin si ponecháme na podlití omáčky, pokud by byla příliš hustá.
Krok 5: Penne smícháme s omáčkou, a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem.
Zveřejněno 18. 8. 2024 07:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Moje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 23 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 25 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 26 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 27 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 28 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 30 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 32 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 33 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 35 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 35 minutami
Suroviny:
těstoviny penne,
lilek,
rajče cherry,
passata rajčatová,
cibule,
česnek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
vločky chilli,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (8)