Kuřecí srdíčka ala roštěná
Recept ještě nebyl hodnocenLetíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
Křehký a šťavnatý plátek hovězího masa se smetanovou omáčkou je to pravé jídlo pro sváteční oběd. Omáčku zvýrazníme sardelovou pastou a přidáme do ní i kapary, které jí…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost, nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
Vajíčková pomazánka je snadná, rychlá a sytá. Jejich variant je opravdu nespočet, vyzkoušejte třeba tu se sardelovou pastou. Namazat ji můžete na celozrnné pečivo a…
Jako první připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme do…
Veku rozkrojíme příčně napůl, (jako bychom ji krájeli na chlebíčky).Vnitřek vydlabeme a spojíme ho s máslem, hořčicí, utřenými sardinkami i s olejem a s nakrájenými…
Do bůčku vyřízneme kapsu,kterou potřeme sardelovou pastou,položíme šunku,párek a sýr.Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.Pomalý hrnec vystříkáme olejem,dáme…
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. …
Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Krásně nazdobené jednohubky jsou neodmyslitelnou součástí silvestrovských oslav. Jednohubky se žloutkovou pěnou, ozdobené dle vašich preferencí, budou ze stolu mizet…
Lehká pomazánka pro všechny, kdo si rádi pochutnají na výrazných chutích. Kombinace jemného tvarohu, vařeného vejce a slané sardelové pasty vytváří lahodnou chuť, která…
Ze sardinek slijeme olej. Máslo se sádlem dáme do misky, přidáme k nim slité sardinky a pomocí vidličky je rozmačkáme.Přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli,…
Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel.Uvařené telecí maso…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Sýry nastrouháme a smícháme s máslem, sardelovou pastou, ochutíme pepřem. Obalujeme ve strouhaném kokosu.
Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a…
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Plněná vejce jsou klasická součást obložených mís, ale mohou stejně dobře suplovat i hodnotnou večeři. Navíc vypadají na talíři moc hezky, zvlášť když pro plnění…
O Velikonocích nikdy nechybí vajíčka připravená na různé způsoby. Originálními jednohubkami jsou obarvená vajíčka, plněná pomazánkou ze žloutků a sardelové pasty. Nejen…
Máte chuť na něco svěžího, pikantního a přitom lehkého? Vyzkoušejte tuto originální zeleninovou variaci na klasické rybí marinády. Skvěle se hodí k pečivu jako večeře,…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme máslem umíchaným se sardelovou pastou a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu. Nejlépe do druhého dne. Nařízneme…