

Královecké klopsy
Suroviny 4 porce
- 250 g mleté vepřové maso
- 250 g mleté hovězí maso
- 1 cibule
- 1 rohlík
- 1 vejce
- sardelová pasta - podle chuti
- kapary ( cca 1 sklenička )
- 1 lžíce hořčice
- 1 citron
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce másla
- vývar
- cukr
- sůl
- pepř
- olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík.
Vypracujeme těsto, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku.
Vytvoříme šišky, které zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo v kastrolu.
Maso vyndáme, část oleje slijeme, přidáme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku.
Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, sardelovou pastou, dáme polovinu množství kaparů a do připravené omáčky vrátíme opečené šišky.
Mírným varem vaříme 30 minut.
Na závěr přidáme do omáčky zbylé kapary, dochutíme citronem, cukrem a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
V originálním receptu se omáčka zjemní žloutkem, ten jsem vynechala.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Královecké klopsy
-
To je zajímavé - tahle stránka je o jídle nebo o fotografování?
Já spíše zkusím ty klopsy jako jídlo a dám vědět - recept je "pře-lákavý"
-
To si ukládám, Líza miluje jídla z mletého, takže to bude jistota. Díky, Marísku...
-
nádhera
-
-
, moc pěkné a moc lákavé, Maruško
-
maris
ty jsi fotomág
úžasnééé
-
-
Maris skvělý recept
-
super
-
Děkuju
Colombo, pochvala moc těší, protože klopsy samy o sobě jsou strašně nefotogenické -
mnam, mnam,
-
Maris,vypadá to dobre,jedia aj oči..
-
Nádherné jídlo - barva talíře + petržel a ty kapary v tom rajčátku
- skvostná kombinace barev.
-
Maris, tak ty vypadají opravdu královský
a to si zaslouží byť ten 1.bodík