Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královecké klopsy

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 738 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny118,59 g
Tuky42,12 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,36 g
Sacharidy65,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát. Krok 2: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík. Krok 3: Vypracujeme těsto, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku. Krok 4: Vytvoříme šišky, které zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo v kastrolu. Krok 5: Maso vyndáme, část oleje slijeme, přidáme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 6: Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, sardelovou pastou, dáme polovinu množství kaparů a do připravené omáčky vrátíme opečené šišky. Krok 7: Mírným varem vaříme 30 minut. Krok 8: Na závěr přidáme do omáčky zbylé kapary, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a posypeme petrželkou.

TIP: Tipy na pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 2. 3. 2011

Poznámka autorky maris

V originálním receptu se omáčka zjemní žloutkem, ten jsem vynechala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královecké klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lWR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královecké klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lWR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: pěkný a zajímavý recept i foto :-K

Jindřich 28. 2. 2017 21:06
;-) To je zajímavé - tahle stránka je o jídle nebo o fotografování? :-p Já spíše zkusím ty klopsy jako jídlo a dám vědět - recept je "pře-lákavý" :yes:

To si ukládám, Líza miluje jídla z mletého, takže to bude jistota. Díky, Marísku...:-K

;-):yes:nádhera:yes::-K

:-p:-K:yes:

:-p:yes:, moc pěkné a moc lákavé, Maruško:yes:

maris:-O:-Oty jsi fotomág:-!:-O:-D:yes::yes:úžasnééé:-!:-K:-8

:-p:yes:

Maris skvělý recept:yes:

super:yes:

Děkuju:-)
Colombo, pochvala moc těší, protože klopsy samy o sobě jsou strašně nefotogenické:-))

mnam, mnam, :-K:-K

Maris,vypadá to dobre,jedia aj oči..:-))

Nádherné jídlo - barva talíře + petržel a ty kapary v tom rajčátku;-) - skvostná kombinace barev.

Maris, tak ty vypadají opravdu královský:-p a to si zaslouží byť ten 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
klopsy recept, klopsy z mletého masa, klopsy, klopsy v rajske omacce, hovězí klopsy, vepřové klopsy, klopsy mleté maso, recept na klopsy, svickova s klopsy, klopsy z hoveziho masa, recepty klopsy, klops recept, recept na klopsy s rajskou omáčkou, co jsou klopsy, klopsy v rajské recept, recept klopsy, klopsy recipe, klopsy recepty, plněné klopsy, klopsy na kaparech

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, cibule, rohlík, mléko, vejce, pasta sardelová, strouhanka, kapary, hořčice, citron, mouka hladká, máslo, vývar masový, cukr, sůl, pepř, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu