Herinkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…
1) Vařená vejce zbavíme skořápek a překrojíme na poloviny. Žloutky vyndáme do misky, rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, majonézou, hořčicí a jemně nakrájenými…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
Z konzervy makrel slijeme olej.Makrely přidáme k pomazánkovému máslu, přidáme sardelovou pastu a vše důkladně rozmixujeme.Poté vmícháme drobně nakrájenou cibuli a mažeme…
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. vyšleháme společně s taveným sýrem a sardelovou pastou. Nakonec přidáme půl svazku posekané petrželky. Pěnu dáme do…
Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme ho. Do misky dáme povolené máslo, sardelovou pastu, 3 namačkané stroučky česneku, 2 najemno nasekané chilli papričky a umícháme…
Do misky se základní majonézou přidáme všechny přísady velmi jemně a nadrobno posekané nebo postrouhané. Kdo má rád, může si přidat ještě lžičku jemně nasekaných hub…
Vajíčka si uvaříme, rozkrojíme na půlky a vyndáme žloutky. Žloutky smícháme s máslem, sardelovou pastou (tu přidáváme podle chuti) a pažitkou. Půlky vajíček naplníme…
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. …
Kuřecí prsa rozřízneme rozklepneme a potřeme každý plát 1 cm sardelové pasty, poklademe kouskem rajčete a parenice a sešpejlíme. V mouce, do které jsme dali veškeré…
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z…
Na potr. folii si opatrně rozklepeme filet a okořeníme. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekané rajčata a kapary. Pomocí folie svineme v roládu,…
Játra, oba sýry, cibuli a česnek pomeleme na nejjemnější šajbě.Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme chvíli míchat v míse robotu.Troubu rozpečeme na 190°C bez…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Najprv si pripravíme náplň : na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme vopred namočené, vyžmýkané a narezané huby a krátko opražíme. Pridáme hrášok a opäť…
Z másla, sýrů a sardelové pasty ušleháme pomazánku. Potřeme kolečka rohlíků a položíme kolečka vařených vajec. Malou lžičkou dáme drcecou tresku, kousek kopru,…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík…
Krásné pohoštění například na oslavu připravíme jednoduše z vajec uvařených natvrdo. Rozpůlíme je a ze žloutku, másla a sardelové pasty vyšleháme pěnu, kterou je…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu. Na to položíme porce ryby, které osolíme,…
Proti klasickým plněným žampiónům mají tyto kousky pečené v kabátku z lístkového těsta neoddiskutovatelnou výhodu: Svůj pohledný tvar si udrží i při tepelné úpravě. Sice…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Indonéská polévka soto ayam: Je lepší než vietnamské pho? Vyzkoušeli jsme za vás
Retro okénko: Oblíbené štafetky si můžeme snadno upéct doma. Ořechovému korpusu s kávovým krémem nikdo neodolá
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci