Mušle Sv. Jakuba
Recept ještě nebyl hodnocenJátra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. vyšleháme společně s taveným sýrem a sardelovou pastou. Nakonec přidáme půl svazku posekané petrželky. Pěnu dáme do…
Proti klasickým plněným žampiónům mají tyto kousky pečené v kabátku z lístkového těsta neoddiskutovatelnou výhodu: Svůj pohledný tvar si udrží i při tepelné úpravě. Sice…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Ze sardinek slijeme olej. Máslo se sádlem dáme do misky, přidáme k nim slité sardinky a pomocí vidličky je rozmačkáme.Přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli,…
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme ochladit a poté je pokrájíme na malé kousky. Společně s tvarohem, změklým máslem, hořčicí, sardelovou pastou, sladkokyselou zeleninou,…
Pstruhy osolíme, obalíme v mouce, podusíme na másle s nakrájenými žampiony. Potom přilijeme víno, přidáme sardelovou pastu utřenou s trochou másla a pokapeme citronovou…
Kousek sardelové pasty promícháme najemno s máslem-uděláme sardelové máslo a můžeme do něj přidat petržel, tím vytřeme vnitřek ryby, nebo spodní část filetu a povrch…
Máslo utřeme se sardelovou pastou do pěny, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené maso, okurky a vejce. Vše dobře promícháme a plníme do vyhloubených podélně…
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. …
Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a…
Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při…
Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z…
Máte-li rádi brynzu, bude vám chutnat i pomazánka z ní. Potřebné suroviny má většina z nás doma běžně. Příprava trvá jen chviličku, a už můžete na krajíčky chleba mazat…
Najprv si pripravíme náplň : na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme vopred namočené, vyžmýkané a narezané huby a krátko opražíme. Pridáme hrášok a opäť…
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík…
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Tuto jednoduchou rajčatovou polévku ovoněnou koprem připravíme velmi rychle. Vše stačí jen krátce povařit. Polévku podáváme s krutonky a ozdobným motýlkem, kterého…
Krásně nazdobené jednohubky jsou neodmyslitelnou součástí silvestrovských oslav. Jednohubky se žloutkovou pěnou, ozdobené dle vašich preferencí, budou ze stolu mizet…
Křehký a šťavnatý plátek hovězího masa se smetanovou omáčkou je to pravé jídlo pro sváteční oběd. Omáčku zvýrazníme sardelovou pastou a přidáme do ní i kapary, které jí…
Krásné pohoštění například na oslavu připravíme jednoduše z vajec uvařených natvrdo. Rozpůlíme je a ze žloutku, másla a sardelové pasty vyšleháme pěnu, kterou je…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…