Štika ve smetanové omáčce podle Miloše Štěpničky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Ryby 3 názory

Suroviny

4 porce štiky
sůl
pepř
citrón
hladká mouka
250 ml smetany
sardelová pasta
100 ml bílého vína
přepuštěné máslo
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet.

  2. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova.

  3. Opečené kousky si odložíme stranou a do výpeku nalijeme smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky.

  4. Chvilku necháme povařit, pak přilijeme trochu vína a přidáme několik centimetrů sardelové pasty.

  5. Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou mléka. Necháme chvilku povařit, dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní prohřát připravené porce ryby.

  6. Podáváme s bramborem, rybu přelijeme omáčkou a doplníme plátkem citrónu a malým kopečkem brusinek.

Poznámka

Zdroj: Velký rybí receptář Miloše Štěpničky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štika ve smetanové omáčce podle Miloše Štěpničky

Tématické fráze: štika recept recepty na štiku recepty štika štika se sardelovou omáčkou příprava štiky ryby podle štěpničky štika se smetanou štika se se smetanou štika s s omáčkou štika na smetaně štika s omáčkou stika štika a smetanová omáčka štika recept smetana štika ve smetanové recepty jana štěpničky štika v omíčce kapr pečeny podle miloše štepničky stika v peprove omacce recepty pečená štika štěpničky