Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

5-6 větších brambor vhodných na salát
plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
100 g slaniny
1 cibule
sůl
----
zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
lžička hořčice
citonová šťáva podle chuti
sůl
pepř
pažitka
vařená vejce na tvrdo
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím prošleháme olejovou zálivku.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvičce opečeme slaninu a přidáme cibuli. Společně opékáme do zezlátnutí cibule.

  3. Když už máme brambory měkké, tak minutku před scezením přisypeme propláchnuté fazole. Potřebujeme aby se jen prohřály. Scedíme a necháme je vypařit.

  4. Ještě horké opatrně promícháme se zálivkou a opečenou slaninou s cibulí. Případně dochutíme. Posypeme bohatě pažitkou a nahoru položíme vejce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci

Tématické fráze: fazolový salát teplý bramborový salát bramborový salát s fazolemi recepty bramborové salaty teply salat fazolovy salát recept salát z červených fazolí bramborovy fazolovy teply salat recept bramborovy salat s fazolí fazolový salát recepty bramborový salát recept bramborový salát recepty na fazolový salát salát s fazolemi vídeňský bramborový salát s fazolí bramborový salát se slaninou a fazolí vídenský bramborový salát s vejcem fazole z plechovky se slaninou a vejci recepty vídeňský bramborový salát zeleninový salát s fazolemi,vejci a slaninou