Bramborový salát s vejci a hlívou

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 10 minut + doba vaření brambor a vajec 2 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

400 g malých brambor (granaile)
4 vejce
2 hrsti polníčku
2 hrsti baby špenátu
150 g hlívy ústřičné
1 lžíce oleje
sedmikrásky
Dresink:
2 lžíce olivového oleje
1 větší lžička medové hořčice
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
pažitka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte zchladnout.

  2. Vejce uvařte natvrdo.

  3. Hlívu nakrájejte podélně na nudličky. Na oleji rozehřejte lžíci oleje, vložte houby, posolte a opékejte dohněda. Bude to trvat asi 10 minut. Noha je trochu tužší. Tu můžete pokrájet na menší kousky, aby se rychleji propekla.

  4. Brambory přepulte a naservírujte spolu s polníčkem a špenátem na talíř. Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Rozložte na salát vždy po dvou vejcích. Posypejte salát hlívou.

  5. Suroviny na dresink důkladně rozmíchejte a salát jím přelijte. Ozdobte sedmikráskami.

Poznámka

Více o salátech, další tipy a recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/salat-s-bramborami-vejci-a...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát s vejci a hlívou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramborový salát s hlívou bramborový salát hlívou salát s hlívou

Zapomněl/a jsem heslo