

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami
Suroviny
- 600 g brambor (nejlépe typ C)
- 200 g cukety
- 100 g celeru
- snítka libečku a petrželové natě
- cca 50 ml smetany a 100 ml mléka
- 2 lžíce másla
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka.
Mezi tím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo.
Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.
Poznámka od kuchařky
Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami
-
Marie Svarcova: Děkuji za vysvětlení.
Ale je mi líto, čerstvý libeček jsem zatím v obchodě neviděla, možná je to tím, že moc po obchodech nechodím, mám s chůzí potíže.
A tak, když se dostanu do nějakého většího obchodu, tak toho musím nakoupit docela dost a na libeček si ani nevzdychnu. No mezi bylinkami v krabičkách jsem ho opravdu nikdy nenašla. Zkoušela jsem ho i vysít na jaře do květníku, ale vylezlo něco skomíravého, na rozdíl od jiných bylinek to moc nerostlo, prostě se mu u mne nedaří. Ale pokud ho někdy uvidím, udělám to podle tvojí rady, za kterou ti děkuji.
-
MamlajdaD: promiň, že se do toho pletu : čerstvý libeček má mnohem lepší vůni i chuť tak když koupím nebo dostanu dávám otrhané lístky do malé skleničky (napěchovat) a do mrazáku. Když je potřeba vidličkou trochu podrtím a vysypu. Vydrží klidně celý rok krásně zelený a voní. Zbylou nať nakrájím tak na 10 cm a dám zmrazit zvlášť na ochucení se hodí. Dělám tak i jiné bylinky. Hezký den
-
kaše je naprosto úžasná
krásný recept i foto
-
Eja57: Asi ano, ta sušená tam zůstane..A na tu kaši v tom talíři hlubokou lžíci
Dojedla jsem ji po studenu
-
mika59: no jenže ta čerstvá vytažená pryč nezbarví tu kaši, sušená trochu jo...že ano?
-
Dohromady je to asi tak kilo kašičky...no to bych tak viděla 600 g pro mne do hlubokého talíře a 2x200 mg s kouskem masa pro další strávníky
-
MamlajdaD: Děkuji za upozornění...Myslím, že bylinka by mohla být jakákoliv co máte rádi.
-
Určitě to je moc dobrá kaše! Někdy jí vyzkouším. Jen s tím libečkem mám problém, mám jen sušený.
Ještě si , prosim, dopiš do druhé věty postupu slovo "vody" - Dáme do osolené vody s libečkem...
Recept někdy zkusím!