Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Suroviny

600 g brambor (nejlépe typ C)
200 g cukety
100 g celeru
snítka libečku a petrželové natě
cca 50 ml smetany a 100 ml mléka
2 lžíce másla
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka.

  2. Mezi tím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo.

  3. Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.

Poznámka od kuchařky

Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.

Komentáře k receptu Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Marie Svarcova: Děkuji za vysvětlení. :-8 Ale je mi líto, čerstvý libeček jsem zatím v obchodě neviděla, možná je to tím, že moc po obchodech nechodím, mám s chůzí potíže. :-( A tak, když se dostanu do nějakého většího obchodu, tak toho musím nakoupit docela dost a na libeček si ani nevzdychnu. No mezi bylinkami v krabičkách jsem ho opravdu nikdy nenašla. Zkoušela jsem ho i vysít na jaře do květníku, ale vylezlo něco skomíravého, na rozdíl od jiných bylinek to moc nerostlo, prostě se mu u mne nedaří. Ale pokud ho někdy uvidím, udělám to podle tvojí rady, za kterou ti děkuji. :-8:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    MamlajdaD: promiň, že se do toho pletu : čerstvý libeček má mnohem lepší vůni i chuť tak když koupím nebo dostanu dávám otrhané lístky do malé skleničky (napěchovat) a do mrazáku. Když je potřeba vidličkou trochu podrtím a vysypu. Vydrží klidně celý rok krásně zelený a voní. Zbylou nať nakrájím tak na 10 cm a dám zmrazit zvlášť na ochucení se hodí. Dělám tak i jiné bylinky. Hezký den :-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: kaše je naprosto úžasná <3 krásný recept i foto :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Eja57: Asi ano, ta sušená tam zůstane..A na tu kaši v tom talíři hlubokou lžíci :-D Dojedla jsem ji po studenu :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    mika59: no jenže ta čerstvá vytažená pryč nezbarví tu kaši, sušená trochu jo...že ano?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dohromady je to asi tak kilo kašičky...no to bych tak viděla 600 g pro mne do hlubokého talíře a 2x200 mg s kouskem masa pro další strávníky:-D:yes::-*

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    MamlajdaD: Děkuji za upozornění...Myslím, že bylinka by mohla být jakákoliv co máte rádi.;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Určitě to je moc dobrá kaše! Někdy jí vyzkouším. Jen s tím libečkem mám problém, mám jen sušený. ;-):-8:yes:
    Ještě si , prosim, dopiš do druhé věty postupu slovo "vody" - Dáme do osolené vody s libečkem...;-):-8
    Recept někdy zkusím! :-K

    Odpovědět