Treska v lehkém obalu
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 až 30 minut. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 až 30 minut. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle…
Sardinky v misce rozetřeme a rozmícháme do pěny, chilli papričku nakrájíme na kousínky (nebo ji vyndáme) přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibulku a koření a vymícháme…
Kuřecí stehna osolte a obalte v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a stehna na něm orestujte do zlatova. Vyjměte je ven a…
Mäso necháme asi 5 hod pri izbovej teplote stáť. Potom ho osolíme a uložíme do pekáča.Okolo mäsa rozložíme na kocky nakrájanú slaninu, na mesiačiky narezanú cibuľu,…
Do kastrolu vložíme omytá vepřová žebírka a do půlky je zalijeme vodou, aby žebra nebyla celá potopená. Přidáme všechno koření, oloupanou mrkev a 45 minut dusíme. Pokud…
Žraločí steak osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.Připravíme marinádu. Pažitku, tymián, drobně nasekanou cibuli a česnek smícháme s výrazně pálivou chilli omáčkou a…
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, dáme na chvíľu vo vode variť. Scedíme, vychladíme.Vajcia pokrájame, cibuľu na polmesiačiky, pridáme k vychladnutej tekvici.Do…
Polenta je kukuřičná kaše, která má široké využití. Když ji po uvaření necháme vychladit a poté dozlatova opečeme, je pěkně křupavá. Podáváme ji zakápnutou pikantním…
Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Gravy: Rozdrtíme do misky bujónové kostky a přelijeme horkou vodou. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo a za neustálého míchání přimícháme mouku, cibulový prášek, pepř a…
Maso nakrájíme na cca 3 cm plátky. Rozmarýn nasekáme na cca 5 cm kousky, koření a sůl v keramické misce rozdrtíme nahrubo.Do zapékací misky na dno dáme rozmarýn,…
Nejdříve si připravíme nálev a to tak, že všechny suroviny svaříme s 1 L vody, pak přiklopíme a necháme asi 3-4 hod. ustát. Zelí, papriky si nakrájíme na nudličky a…
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí,…
Kuřecí prsa rozkrojíme, mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Na oba "prsní motýlky" položíme 2 plátky debrecínky, půlku vajíčka a jednu celou okurku. Vše…
Pokud máte doma pomalý hrnec, určitě vyzkoušejte tuto variaci na rajskou omáčku. Kromě klasických plněných paprik v ní najdete plněnou cuketu i samostatné masové kuličky…
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
Vaječné žloutky oddělte od bílků. Do žloutků nastrouhejte parmezán. Panchettu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Přidejte Perfect Pasta, kterou jste pořádně…
Na troške oleja opražíme narezané filé, popučíme ho vidličkou. Vmiešame zápražku urobenú z trochy oleja, múky a vody. Premiešame a pridáme sekanú vňať, nadrobno narezané…
Umyté pokrájané struky dáme variť do slanej vody, scedíme.Paradajky umyjeme a pokrájame.Do horčice po kvapkách pridávame olej, miešame, pridávame citrón a pár kvapiek…
Zauzenou grilovanou kotletu připravíte snadno i bez udírny – stačí gril, dřevěné udicí lupínky a nepřímá metoda grilování. Maso získá skvělou chuť díky dlouhé marinaci s…
Grilování kuřecích prsou pod cihlou zajistí šťavnatý výsledek a výraznou mřížku na povrchu. Pro intenzivnější chuť maso předem marinujte. Díky krátkému pobytu v silném…
Jednoduchý a rychlý hovězí steak na grilu nebo pánvi, ke kterému se skvěle hodí grilované klobouky hub s cibulkou. Kombinace šťavnatého masa, rajčat a jemně opečených…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a dáme do mísy.K těstovinám přidáme na proužky nakrájenou zeleninu, dále přidáme Mozzarellu na kostičky a…