Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 + 15 minut 2 porce Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 venkovský špekáček – 180 g
240 g růžičkové kapusty
3-4 stroužky česneku
3 lžíce krájených rajčat z konzervy
2 lžíce olivového oleje
kousek másla
chilli vločky - mleté
sůl
černý pepř – mletý
100 ml zeleninového vývaru
120 g penne
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.

  2. Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku, dáme kousek másla a restujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začne být opečená. Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.

  3. Ke kapustě vrátíme opečený špekáček. Přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.

  4. Podáváme s penne.

Poznámka

Venkovský špekáček je prostě nešizený špekáček, větší než obvykle. Tento recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/ruzickova-kapusta-s-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    mojetara: o ne,ja bych si strasne rada dala ten spekacek,ale bydlim v hollandsku a tady je neprodavaji.proto musim pouzit jinou uzeninu.:-:-)

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    nanny: Jo, na webu to taky radím, jinou uzeninu – no spíše tu měkčí, třeba i salám. Tenhle špekáček od našeho řezníka je prostě úžasný, masový se špekem, jak má být, tak ho zmiňuji. Ale máte své oblíbené a já to respektuji :-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3dobry recept ,vyzkousim,ruzickova kapusta je velmi zdrava.nevim co mate s tema spekackama?ja myslim ze muzu pouzit i jiny burt,nebo ne?:-D:-<3

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    casino: No v poznámce je venkovský vysvětlený, je fakt chuťově lepší než to bývalo, a s těstovinami to jde docela dobře. Doplńuje tu kapustu. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "venkovský špekáček"
    Koukám, že gastronomie chvátá mílovými kroky...
    Kdysi stačil "špekáček", pak to byl "farmářský špekáček" a ffčíl je to "venkovský špekáček":-D
    No, asi jsem zapomněl na "Babicův" a "Babišův":-8
    (některá jídla si s těstovinami dokážu akorát představit;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: růžičková kapusta recepty

Zapomněl/a jsem heslo