Barevný těstovinový salát II

Saláty Doba přípravy: cca1 hodina plus čas na odležení 5 názorů

Saláty Doba přípravy: cca1 hodina plus čas na odležení 5 názorů

Suroviny 3+

1/2 sáčku bezlepkových těstovin Fusilli (cca 250 g)
1 červená paprika
1 bílá paprika
2 jarní cibulky
4 cherry rajčátka
hrst mražené kukuřice
1 sklenice (225 ml) Majonéza klasik (použila jsem Hellmann's)
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Papriky, rajčátka, cibulky nakrájíme, kukuřici uvaříme al dente a necháme ji vychladnout. 

  2. Ve větší míse smícháme všechny nakrájené ingredience s těstovinami, přimícháme majonézu a dochutíme solí a pepřem. Necháme alespoň dvě hodiny uležet v chladu.

Poznámka od kuchařky

Dá se použít i Light majonéza, chuťově je téměř stejná, méně kalorií :). Salát je dobrý samotný nebo třeba s pečivem.

Komentáře k receptu Barevný těstovinový salát II

  • Monika Sediva: No vidíš, dobrý nápad :-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Monika Sediva: tak to já ráda s česnekem taky a ještě trochu usekané petrželky :-8:yes:

    Odpovědět

  • Monika Sediva Monika Sediva

    Dělám stejně, jen do majonézy vždy promačknu dva stroužky česneku pro zdraví :-):-):-)

    Odpovědět

  • IAmAndel: Děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • IAmAndel IAmAndel

    Barevný těstovinový salát II

    Do rýžovaru vložím dost vody,
    těstoviny budou v ní mít hody.
    Pak do té vody přidám mořskou sůl,
    tři kapky oleje, práce je půl.

    Dle návodu těstoviny vařím
    a ve své kuchyni hospodařím.
    Omyji si zeleninu čerstvou,
    bude míti chuť jenom mladistvou.

    Papriky, rajčátka i cibulky,
    nakrájím dle kuchaře Vybulky.
    Kukuřici uvařím al dente,
    pak chladne, na to nezapomeňte.

    Vše pak promíchám v skleněné míse,
    tatarku, jogurt, jak v časopise.
    Osolím přidám trošičku pepře,
    chuť to potěší, mysl se nepře.

    Pro mlsný jazyk nakrájím šunku,
    co mi potěší chuťovou buňku.
    Nechám vše zchladnout, už se moc těším,
    jsem prostě gurmán, trošičku hřeším.

    Tento text jsem napsal k receptu mé kamarádky a přítelkyně. Protože je skvělá kuchařka a vaří naprosto úžasně.

    Odpovědět