Pikantní salát Tbilisi

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

250 g předem vařeného hovězího masa
410 g konzerva červených fazolí
1 střední červená cibule (nepoužívat jinou)
1 kapie nebo červená paprika
1 chilli paprička
2-3 stroužky česneku
50 g jader vlašských ořechů
hrst čerstvého koriandru
2 lžíce octa (vinný, jablečný nebo rýžový)
půl lžičky koření chmeli-suneli
pepř černý čerstvě mletý
30 ml olivového oleje
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.

  2. Maso a papriku nakrájíme na proužky do větší misky, přidáme scezené, propláchnuté a okapané fazole. Nasekáme (nelisujeme) jemně česnek, chilli, jádra ořechů a koriandr, vše přidáme k masu.

  3. Druhou lžíci octa, olej a koření metličkou promícháme a spolu s cibulí bez tekutiny (tu slijeme) vmícháme k ostatnímu v misce. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené samotné nebo s tmavým pečivem.

Poznámka

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně.

Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček apod.

V prodejnách s kořením se běžně prodává (20g/36 Kč) a lze zakoupit v ruských prodejnách podle množství za 8-15 Kč

EKO Kořeni Chmeli-Suneli 15g za 8 Kč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní salát Tbilisi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo