Houbové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenHoubaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky.Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Voňavé houbové topinky jsou vynikající kombinací křupavého chleba a lahodné houbové směsi se smetanou, česnekem a kapkou hořčice. Ideální jako odměna pro velké i malé…
Snadné vepřové maso ve vlastní šťávě se hodí připravovat zejména tehdy, když potřebujete zpracovat větší množství masa a odřezků například po zabijačce. Skvěle se hodí…
Hovězí maso pokrájíme na slabší nudličky, necháme je v hlubokém talíři odležet půl hodiny v česnekovém oleji, který si připravíme z rozetřeného česneku a lžíce oleje.…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, které prudce ze všech stran osmažíme.Celer nastrouháme na hrubém…
Fazole, která díky zabarvení nese jméno černé oko je velmi jemná na chuť, rychleji se uvaří a má i tenčí slupku. Stejně jako ostatní luštěniny přináší do jídelníčku…
Královské žampiony se smetanou a sýrem jsou lahodným pokrmem. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky krémových jídel. Ideální pro ty, kteří…
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme.Rybí filety, je-li potřeba, vykostíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme …
Šťavnaté maso, lesní houby, křupavé ořechy a cuketa tvoří spojení, které nadchne nejen milovníky zdravější kuchyně. Cuketové lodičky plněné masovou směsí a zasypané…
Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Zeleninu očistíme, nakrájíme mrkev a řapíky nadrobno, kapustičky na čtvrtiny. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme mrkev i celer a krátce restujeme…
Pokud potřebujete odlehčit jídelníček nebo jen milujete zdravou stravu, vyzkoušejte tento recept na zeleninovou směs s bulgurem. Příprava je snadná a pokrm můžete…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Kousky vepřového ořezu opepříme a osolíme (pozor na slanost worcesteru), smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem,…
Brokolici uvaříme rozebranou na růžičky cca 4-5 minut ve slané vodě. Připravíme ledovou vodu a uvařenou brokolici rychle zchladíme. Po chvíli ji vytáhneme a necháme…
Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme protlak, sůl, koriandr a chvíli restujeme. Přidáme rajčata a na kousíčky nakrájenou papriku…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou…
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou…