Tři rychlé pomazánky z jednoho základu
Recept ještě nebyl hodnocenMaslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou vepřovou plec) a smažíme do…
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále spotřebovávat. Celer…
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a…
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli…
Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle opečeme v pánvi s…
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa vybereme též dle vlastní chuti.Maso osolíme,…
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu…
Kombinace křupavého květáku a jemných brambor, zapečených ve smetanové šlehačce, vytváří bohatou chuťovou kombinaci, která potěší všechny milovníky klasických českých…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Tyto placky jsou připravovány z nastrouhané cukety, která je smíchána s balkánským sýrem pro bohatou a slanou chuť, a čerstvou bazalkou, která dodává výrazné aroma. Díky…
Kapustu nevařím, nespařuji, nekrájím na nudličky, ani nemelu. Vykrojím košťál a po částech rozsekám v robotu, spolu s česnekem. Do velké mísy robotu dám mleté maso,…
Tato polévka je ideálním jídlem pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát a dodat energii. Kombinace brambor, kořenové zeleniny, hub a výživných krup nebo pohanky a…
Jídla z jednoho pekáčku se těší velké oblibě. Jedním z nich jsou třeba zapečené brambory s anglickou slaninou, cuketou, zalité smetanou, posypané sýrem. Vydatné jídlo,…
Pokud potřebujete sytou přesnídávkovou polévku pro členy hladové rodinky, jste tu správně. Kvalitní uzeniny v cibulí a vločkami zahuštěném vývaru vonícím majoránkou vás…
Kuřecí řízky pokrájíme na plátky. Použít můžeme i tenčí plátky vepřového karé nebo panenky. Mírně osolíme a vložíme do kašičky umíchané ze žloutků, worcesterové (sojové)…
Nevíte jak připravit flank steak, nebo-li steak z hovězího pupku? Nechte jej pečlivě odležet, postačí pouze lehce potřít olejem, osolit a opepřit. Nudličky ze steaku pak…
Nemáte čas připravit teplý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte salát podle našeho receptu, který vás zasytí a dodá tělu potřebnou energii. Hermelín můžete nahradit jiným sýrem…
Maso nakrájíme na větší kostky vážící asi 25 g. Na sádle opražíme nadrobno nakrájené cibule dozlatova, přidáme červenou papriku, dobře rozmícháme, zastříkneme trochou…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své…