Krevety na grilu jako špíz
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší mísy dáme mražené krevety a studenou vodu, necháme několik minut rozmrazit. Scedíme. V misce smícháme ingredience na marinádu a krevety v ní necháme cca půl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší mísy dáme mražené krevety a studenou vodu, necháme několik minut rozmrazit. Scedíme. V misce smícháme ingredience na marinádu a krevety v ní necháme cca půl…
Zaděláme kvásek, nasekáme na jemno škvarky. Až kvásek vzejde, vše smícháme dohromady a necháme kynout cca 1 hod.Poté z vyváleného těsta na cca 1 cm vykrajujeme malým…
1 vejce rozšleháme, přidáme nasekanou petrželku a dáme do máslem vytřené čtvercové mističky do mikrovlnné trouby uvařit, abychom ho měli připravené, až ho budeme…
Kuřecí polévka ze hřbetů přijde vhod téměř v každém ročním období. Na podzim, při prvních sychravějších dnech, nám spolehlivě pomůže s bojem proti nachlazení, v zimě zas…
Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Vepřová či hovězí nejprve na plátky pak na čtverce. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše…
Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a…
Těstovinové saláty se těší všeobecné oblibě, dají se podávat jak vychlazené, tak ale i teplé. Teplé saláty se hodí hlavně na podzimní a zimní měsíce. Můžete vyzkoušet…
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka…
Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou smaženicí, pevně…
Houby očistíme (nenamáčíme, pouze na sucho) a pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy.Vejce vyšleháme, přidáme pivo, nastrouhaný česnek, hořčici, majoránku, pepř,…
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drcený kmín, jemně nasekaný česnek a přisypeme na kousky natrhaný chléb, pokrájené a…
Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme stranou a do výpeku…
Maso opláchneme, osušíme a dlouhým, ostrým nožem do něj uděláme otvory. Slaninu nařežeme na delší, silnější špalíčky a těmi maso prošpikujeme. Slaninu, která nám zbude,…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a…
Starší pečivo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Na pečivo nastrouháme na hrubém struhadle cuketu, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, drobně…
Uzená kuřecí stehna zvládneme připravit velice snadno. Jejich uzená chuť skvěle funguje v kombinaci s lehce nasládlým kedlubnovo-cuketovým zelím. Podáváme s vařeným…
Ljutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku (pokud nám nevadí pokrm masitý) lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy…
Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a…
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí.Potom přidáme škrob (je…
Milovníci pikantních pokrmů zbystřete. Tato dochucovací pasta z kozích rohů je pro vás jak stvořená. Pikantní pastu využijete nejen jako pomazánku na topinky, ale také…