Brambory s chřestem, bylinkami a jarní cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou žlutou cibuli, na kolečka mrkev a propláchnutou čočku. Zalijeme vývarem z uzených žeber. Přidáme bobkový list, nové koření, celý…
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se opeklo po celém povrchu.Kapsy: silnější plátky…
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které dáme jen krátce…
Vařené, oloupané, vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky,…
Lívance chutnají velmi dobře i ve slané verzi. Těsto ochutíme medvědím česnekem, slaninou a muškátovým květem a usmažíme z něj malé placičky. Podávat je můžeme jako…
Pokud máte rádi medvědí česnek, jistě si oblíbíte i tento pokrm z kuřecího masa, pórku, žampionů a medvědího česneku. Vše jen krátce osmažíte, podlijete vodou a podusíte…
Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její…
Nadýchaná vaječná omeleta je oblíbenou vydatnou snídaní, můžeme ji ale připravit i k obědu či večeři. Omeletu ochutíme strouhaným sýrem a lehce opečeným česnekem, po…
Výborná verze bramborového salátu bez použití tučné majonézy. Použitím medvědího česneku dosáhneme neobvyklé chuti. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat,…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Zajímavý…
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až pustí…
Tato jednoduchá polévka je skvělým způsobem, jak zužitkovat starší chléb. Díky cibulovému základu má plnou chuť, tyčový mixér jí dodá sametovou konzistenci a čerstvé…
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.Vše promícháme, je-li…
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé…
Zapečená cuketa s žampiony a sezónní zeleninou nabízí skvělou kombinaci vláčné cukety, výraznou chuť sýra a typickou letní chuť rajčat a paprik. Lehké, nápadité a…
Kombinace jemné zeleniny a výrazné chuti medvědího česneku, vytváří dokonalý kontrast, který je ideální na čerstvém chlebu. Pomazánka je vhodná na svačiny, večeře nebo…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte na…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat…
Na oleji či másle dosklovata osmažíme jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek.Následně přihodíme k cibuli pokrájené žampiony,…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět, je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…