Kopřivová polévka

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 10 názorů

Suroviny

2 hrsti kopřiv
2 PL masla
2 PL hladké mouky
1200 ml mlieka
150 g měkký syr (z črievka) alebo 100 ml šľahačky
sůl
černý pepř
špetka muškátového kvetu
trochu medvědího česneku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listy žihľavy umyjeme, hodíme do vriacej vody na 2-3 min., scedíme, posekáme na drobno.

  2. Na masle osmažíme múku, stiahneme z ohňa, rozšľaháme so studeným mliekom a uvedieme do varu, prevárame a miešame, osolíme a okoreníme, vmiešame syr a necháme rozpustiť (alebo šľahačku).

  3. Vhodíme posekanú žihľavu, minútku varíme a vypneme.

  4. Do hotovej polievky hodíme trochu posekaných listov medvedieho cesnaku a už nevaríme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kopřivová polévka

  • Tonja Tonja

    Hell.: Souhlasím. Špenát z mladých kopřiv je ze všech špenátů nejlepší. Spařené kopřivy nebo i špenát z nich se dají zamrazit a použít kdykoliv během roku. Kromě špenátu jako hlavního jídla z kopřiv vaříme i krémovou polévku, nadíváme jimi závin, pečeme lasagne se "špenátem", dáváme na slané koláče quiche atd. Všude, kde se dá použít klasický špenát, se dají použít kopřivy.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    savlinka:vyskúšaj...:-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    hmmm to může být dobrůtka....ráda bych uchutnala:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Bibinka: že je kríza, o tom ani nehovorím...:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Magdalenko, výborně, země nám dává tolik doíbrot a je třeba je využívat a já bych tam dala ještě nějakou sedmikrásku;-) Dávám ti 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Ivanko, leta letoucí dělám z kopřiv špenát...výsledek je mnohem jemnější než špenát ze špenátu :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ivanka, ja trhám iba samotné listy - bez byle. A pretože najprv to povarím, tú prvú divú chuť to stratí. Ja som však celkovo na chuť žihľavy zvyknutá, zvyknem si variť čaj, na to si žihľavu nasuším.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Strašne by ma zaujímalo ako tá žihľava môže chutiť:-OIdem sa po nejakej pozrieť do záhrady a vyskúšam;-)Treba využiť,kým je jar a dá sa dostať k čerstvým mladým bylinkám:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    a to je příprava na zelený čtvrtek:-p;-)mám medvěda,zase nemám kopřivy neb ode mne od domova jsou všude jaksi na dost velkou vzdálenost nepoužitelné v kuchyni:-(tak nevím.Viděla jsem je i na trhu prodávat,ale to snad néé;-)tuto bylinu bych měla mít z přírody a né z trhu,že.;-):-8ale receptík je prima ukládám;-):yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na kopřivovou polévku jarní kopřivová polévka recepty z kopřivy polévka koprivova polivka kopřivova omačka kopřiva polevka kopřivová kopřivová krémová polévka kopťivová polévka recept kopřivá polévka recept recept na kopřivovou polévku kopřivovápolévka kopřivova recept kopřivová polévkla kopřivovou polévku koprivova plevka recepty na polévku kopřivovou recep na kopřivovou polevku amazon kopřivivá polévka recept