Brambory s mletým masem a květákem v PH

Pomalý hrnec Doba přípravy: 2,5 - 3 hodiny na 2 stupeň 4 názory

Pomalý hrnec Doba přípravy: 2,5 - 3 hodiny na 2 stupeň 4 názory

Suroviny 3 - 4 porce

1 menší cibule
350 - 400 g mletého masa mix nebo jen vepřové
2 lžíce oleje
sůl
hrubě mletý pepř
2 - 3 vejce
1/2 květáku
500 - 600 g oškrábaných brambor
1 dl vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme - vhodíme do vařící vody a po chvíli scedíme.

  2. Na oleji si zpěníme cibuli a krátce na ni orestujeme mleté maso.

  3. Osolíme, opepříme a mícháme - oddělujeme od sebe, pak necháme chvíli zchladnout, vmícháme vejce a přidáme velmi krátce povařený květák.

  4. Směs si dosolíme a dokořeníme. Květák můžeme i drobněji nasekat, já nechala menší růžičky.

  5. Brambory nakrájíme na hranolky nebo středně velké kostky, dáme na dno PH, osolíme a zamícháme.

  6. Na brambory dáme masovou směs s květákem, vše zalijeme 1 dl vývaru nebo vody, přiklopíme a vaříme 2,5 - 3 hodiny na 2 stupeň.

  7. Myslím, že by taky šlo vše smíchat dohromady - brambory s masovou směsí a květákem.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Komentáře k receptu Brambory s mletým masem a květákem v PH

Tématické fráze: brambory ph zapečené brambory s kvetakem a mletým masem květákové karbanátky s mletým masem zapečené brambory s mletým masem a květákem masové květákové karbanátky brambory v ph květák v ph zapečený květák s mletým masem a bramborem maso grenadín mlete maso s brambory v ph zapečený květák pomalý hrnec mleté maso s květákem a bramborami zapečený květák s mletým masem v pomalém hrnci egyptské brambory s mletým masem zapečený květák s bramborem a mletým masem květák smletim masem a bramborem zapečené brambory z mletým masem a květákem zapečené brambory s květákem a mletým masem zapečený květák s mletým masem a brambory zapíkané brambory v ph